Rhônedalen – vin og historie

Afrejse den 10. september
5 dages flyrejse - Pris fra 6.995 kr.

Vinrejse til Rhônedalen

Frankrig og vin hører sammen, og vores vinrejse er til det sydlige Frankrig, omkring Rhônefloden. En rejse, hvor både smagsløg, øjne og ører vil blive stimuleret. Her finder vi dejlige vine, lækker gastronomi, smuk natur og næste magisk stemning i de mange små landsbyer. Intet sted opleves et af Frankrigs største vinområder bedre end langs Rhöne-floden og vi besøger nogle af de små vingårde og smager på de berømmede vine som Côtes du Rhône og Châteauneuf du Pape.

Dag 1
Afgang om morgenen med fly fra Kastrup og med mellemlanding, lander vi omkring frokost i Marseille. Herfra kører vi videre med bus til vores hotel i byen Avignon. Undervejs besøger vi en lokale vinbonde, hvor vi smager på herlighederne inden ankomsten til vores hotel i Avignon. Fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi til Châteauneuf de Pape, hvor vi skal besøge en vingård. Herefter bliver mulighed for at få en tur i den hyggelige by eller se resterne af det gamle paveslot. Hen på eftermiddagen besøger vi en vingård i Gigondas og vi forventer at være tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen så der bliver tid til at gå rundt i den gamle paveby.

Dag 3
Vi bruger formiddagen i Avignon hvor vi tager en tur på det lokale marked. Herefter besøger vi Pavepaladset og spiser frokost på egen hånd.

Midt på eftermiddagen kører vi Gordes, hvor vi skal besøge den fantastiske Provence-by, som ligger på kanten af en klippe. Undervejs besøger vi endnu en vingård, hvor vi smager på nogle af de skønne vine fra Rhône-området.

Inden ankomst til vores hotellet, spiser vi middag tæt på landsbyen Gordes.

 Dag 4
Efter morgenmaden kører vi nordpå til ’rosé-byen’ Tavel og her finder vi nogle af Frankrigs fineste rosévine. Vi besøger en af de lokale vingårde og smager på de dejlige vine, som er ret lys i farven, og passer godt til en apéritif.

Turen fortsætter nordpå langs Rhône-floden til byen Roquemaure, hvor vi igen besøger en lokal vingården. Mottoet i byen ’Vin er vores ekspertise’ vil vi opleve på vores besøg og især når vi smager de gode vine inden afgang tilbage til Avignon.

Dag 5
Efter en oplevelsesrig rejse, begynder vores hjemtur. Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører til Marseille, hvorfra vi flyver til Billund med mellemlanding i Paris.

Posted in Flyrejser, Frankrig, Kulturejser, vinrejser and tagged , , , .