Rundrejse i vinens verden

Afrejse den 02. oktober
8 dages busrejse - pris fra kr. 7.595,-

Rundrejse i vinens verden

Ædle vine og gastronomi og er gennemgående temaer på denne rejse gennem nogle af Frankrigs mest berømte vindistrikter – fra Champagne over Bourgogne til Alsace.

De krydrede Alsace-vine, de ædle og vigtige Bourgogner, den friske Beaujolais og den lette Champagne. Blot navnene på disse berømte dråber kan få enhver vinelsker til at slikke sig om munden. Rejsen fører os gennem distrikterne Champagne, Bourgogne, Macon, Beaujolais og Alsace, og naturligvis bliver de ædle dråber akkompagneret af gode måltider tilberedt af førsteklasses råvarer.

Ædle vine og gastronomi er i højsædet på denne rejse gennem nogle af Frankrigs mest berømte vindistrikter fra Alsace over Bourgogne til Beaujolais og Champagne.
De krydrede Alsace-vine, de ædle Bourgogner, de friske Beaujolais’er og de lette
Champagner’er! Ja, blot navnene kan få enhver vinelsker til at slikke sig om munden. Men på rejsen gennem det nordøstlige Frankrigs perlerække af vindistrikter bliver der mulighed for mere end et drømmende slik om munden. Vi skal nemlig se, hvor og hvordan vinen dyrkes, vi skal uddybe vores viden om vin, og ikke mindst skal vi smage på vin.

Dag 1:
Efter end opsamling kører vi over grænsen og ned gennem Tyskland til vores overnatningshotel. Aftensmad på hotellet.

Dag 2:
Turen fortsætter ned gennem Tyskland og vi gør holdt undervejs til frokost. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Reims, hvor vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel. Efter uddeling af værelser, bliver der tid til at se sig omkring inden fælles middag.

Dag 3:
Efter morgenmaden skal vi se domkirken, hvor de franske konger blev kronet. Frankrig har mange storslåede bygningsværker indenfor gotikken, men denne hævder sig som en af de smukkeste. Reims er kendt som champagnens hovedstad og inden vi forlader byen skal vi besøge det berømte champagnehus og smager på herlighederne.
Efter frokost på egen hånd fortsætter vi til Nancy, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. På egen hånd vil der blive tid til at besøge enten det imponerende museum ’Ecole de Nancy’, men også en af de tre pladser, der af Unesco er optaget på listen over Verdens Arv – den mest berømte er Place Stanislas.

Dag 4:
Med afgang fra Nancy vi skal besøge et af Lorraines vindistrikter, Côtes de Toul, hvor vi besøger Domaine de Toulois, privatejet gennem otte generationer.
Vi fortsætter turen til Bourgogne og ankommer til Beaune, hvor vi besøger det berømte gamle Hospice i den hyggelige vinhovedstad. Efter frokost på egen hånd, besøger vi en af Beaunes mange vinkældre og får en god introduktion til området og smager på vine inden vi fortsætter til Macon, hvor vi overnatter. Fælles middag.

Dag 5:
Det dejlige vinområde Beaujolais bliver dagens mål og vi kører gennem vinmarker og den skønne natur. Dagens første vinsmagning venter i Emeringes, hvor vi både smager Beaujolais Villages og 1 af de 12 cru’er i Beaujolais. Efter frokost kører vi op i højderne og gennem det frodige bakkede landskab til La Clayette. Her aktiveres helt andre sanser, når vi hos Frankrigs bedste “chocolatier” Monsieur Dufour får et indblik i chokoladens hemmeligheder og smager på lækkerierne. Aftensmad på egen hånd.

Dag 6:
Inden vi forlader Mâconnais, starter dagen med en vinsmagning på en af de store kooperativer lidt uden for Mâcon. Herfra kører vi til Colmar med ankomst midt på eftermiddagen. Vi ser nærmere på vores værtsby Colmar og på en kort byrundtur ser vi smukke, gamle bindingsværkshuse, gode forretninger og de mange kanaler, der har givet byen tilnavnet “Lille Venedig”. Dagens sidste vinbesøg er i et af byens sidste og ældste vinkældre fra 1602, og her smager vi på nogle af de kendte vine fra regionen. Indkvartering og middag.

Dag 7:
Vi tager afsked med Colmar og fortsætter gennem Alsace, hvor vi følger den berømte vinvej ’Route de vin’. Vi stopper undervejs ved en lille vingård, smager de fremragende Alsace-vine, inden vi ankommer til den hyggelige vinby Obernai til en lækker frokost i de gamle kornhaller.
Herfra fortsætter vores hjemtur og vi ankommer sidst på eftermiddagen til vores overnatningshotel i Tyskland.

Dag 8:
Vi forlader hotellet efter morgenmaden og sætter kurs mod Danmark. Ankomst først på aftenen.

Posted in Busrejser, Frankrig, Kulturejser, Vin og gourmet and tagged , , .