Vidunderlige vine i Bordeaux

Afrejse den 08. oktober
5 dages flyrejse - Pris fra kr. 7.695,-

Vidunderlige vine i Bordeaux

Bordeaux er symbol på fornem vin og forbillede for vine i hele verden. På denne rejse besøger vi nogle af de store vinområder som Medoc, Pomérol og Saint-Émilion. Ud over vin byder vores rejse på smagsprøver fra områdets ligeledes højt berømmede kultur og gastronomi.

På vores vinrejse skal vi bl.a. besøge vingårde i Pomérol og Saint Émilion, der er kendt for sine røde vine. Vi besøger ligeledes området i Saint-Estèphe og Pauillac, og Sauternes, som er kendt for sine søde hvidvine. Rejsens mål er at besøge såvel store som små vingårde og dermed give et indtryk af det gamle håndværk og de traditioner, der følger med.

Dag 1
Afrejse med fly fra Kastrup først på aftenen og vi lander få timer efter i Bordeaux. Herfra kører vi til vores centralt beliggende hotel i Bordeaux, hvor vi indkvarteres.

Dag 2
Vi skal i dag se nærmere på vores værtsby, Bordeaux, der blev opført på UNESCOs verdensarvsliste i 2007. På vores byrundtur til fods i byens flotte centrum skal vi bl.a. se Palais Rohan, den vældige bygning, Grand Théâtre, samt en af de smukkeste gotiske kirker i Sydfrankrig, Cathédrale St. André.

Om eftermiddagen kører vi til området syd for Bordeaux. Området er ikke kun kendt for sine rødvine, men også sine hvidvine. Den fornemmeste af disse søde hvidvine er Sauternes, der stammer fra vinmarkerne omkring fem små landsbyer. Vi besøger en af vinproducenterne, og smager på herlighederne inden vi kører tilbage til vores hotel. Herefter er resten af dagen fri til oplevelser. Fælles middag

Dag 3
Dagens udflugt går til Pomérol og Saint Émilion, Merlots hovedstad. Vi besøger et af de mange huse i Pomérol og vi skal naturligvis smage på vinene, der regnes for at være blandt verdens bedste.

Vi fortsætter til den smukke by Saint Émilion, som en af de mest kendte røde vine opkaldt efter byen. Efter fælles frokost besøger vi et af byens vinhuse.

Dag 4
Vi kører til Médoc nord for Bordeaux, og her finder vi byen Pauillac og Saint-Estèphe. Omkring Pauillac ligger der flere vingårde og vi besøger en af dem og smager på deres vine inden vi fortsætter dagens oplevelser.

Efter fælles frokost kører vi til det berømte vinområde Médoc, hvor vi besøger en vingård i Saint-Estèphe, hvor gårdene ligger spredt i kommunen. Vi hører om produktionen og smager på herlighederne, inden vi kører tilbage til Bordeaux. Fælles middag.

Dag 5
Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører til Graves vindistriktet, lidt uden for Bordeaux. Vi besøger en af vingården i Pessac-Léognan, og det var også her, man oprettede sig eget Cru Classé-system, som for at fremhæve de bedste hvide og røde vine. Efter vores besøg, kører vi til Bordeaux Lufthavn, hvorfra vi flyver til Amsterdam og videre til Kastrup. Ankomst hen under aftenen.

Posted in Flyrejser, Frankrig, Inspiration, Kulturejser, vinrejser and tagged , , , .