Vin- og kulturrejse til Rom og Apulien

Afrejse den 23. september
8 dages flyrejse fra kr. 13.995,-

Vin- og kulturrejse til Rom og Apulien

På vores vinrejse har vi kombineret turen med et par dage i Rom inden vi fortsætter til Apulien, en af de mindre kendte regioner i Syditalien. På vores ophold i Rom er det en rejse tilbage i tiden og uanset, hvor vi færdes, møder vi imponerende vidnesbyrd fra byens mere end 2.500 år gamle historie. Vi tager på byrundtur med vores lokalguide og ser bl.a. Colosseum, Den Spanske Trappe, Trevifontænen, og naturligvis Vatikanet. Der bliver tid til at udforske byen inden vi fortsætter rejsen til Apulien, som er ensbetydende med det autentiske Syditalien.

Vi vil opleve et område, hvor utallige kulturer har sat deres spor i form af et næsten uudtømmeligt skatkammer af arkitektur som f.eks. de charmerende hvide byer og ikke mindst de unikke ’trullihuse’ med de kegleformede tage, der pryder landskabet, som klynger af sneglehuse.

Vores rejse til Syditalien byder på besøg i universitetsbyen Bari, baroktidens Lecce og den hvide by Ostuni, samt naturen med skønne strande og øde klipper. Derudover skal vi nyde de syditalienske specialiteter, når vi besøger en olivenmølle, mejeri, nogle vingårde og ikke mindst ser fremstillingen af den kendte Capocollo-pølse samt smager den lokale specialitet ’bombette’.

På rejsen vil Søren Due og vores rejseleder Jesper guide rejsedeltageren kyndigt rundt, hvor der i ugens løb sættes fokus på mad, vin samt kunst, kultur i en natur, som ikke overgås noget sted.

Lørdag den 23. september.

Afrejse fra Svendborg omkring frokost og herfra kører vi til Kastrup, hvorfra vi flyver med SAS kl. 16.30. Ankomst til Roms lufthavn først på aftenen og vi kører direkte til vores hotel. Efter indkvartering, serveres en sen middag på en nærliggende restaurant, hvorefter der er tid til afslapning.

Søndag den 24. september Med vores lokalguide ser vi nogle af Roms mest spektakulære seværdigheder med særligt fokus på de imposante rester af det antikke romerske imperium. Vi ser Colosseum, Forum Romanum og Capitolhøjen. Herfra tager vi videre til Trevi-fontænen og afslutter dagens tur ved Pantheon. Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd.

Mandag den 25. september.

Formiddagen bruger vi på at besøge Vatikanet og Peterskirken og midt på eftermiddagen tager vi til Trastevere, Roms kunstnerkvarter, som summer af liv. Vi spiser en god, traditionel romersk middag på en af de hyggelige restauranter i kvarteret. Sent på aftenen vender vi tilbage til hotellet.

Tirsdag den 26. september Vi forlader vores hotel tidlig om morgenen og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver kl. 09.55 til Bari. Ved ankomsten til Bari Lufthavn, venter vores bus og vi starter dagen med at besøge en gammel olivengård, som ligger i området omkring Ostuni, en af Apuliens smukke hvide byer. Området kendetegnes ved, at her findes mange ældgamle oliventræer og Apulien er Italiens største producent af oliven og det ”flydende guld”, som ekstra jomfru olivenolie populært bliver kaldt. Vi besøger en olivenmølle og får en indsigtsfuld rundvisning og smager på gårdens egne koldpressede jomfru olivenolier, der er af uovertruffen kvalitet. Inden vi tager afsked med området, smager vi på nogle af områdets lokale produkter. Herfra kører vi til vores hotel og i de næste har dage skal vi bo på ’Tenuta Monacelle’, som ligger i området Valle d’Istria, omgivet af mange olivenlunde og tæt på Adriaterhavet. Efter indkvartering vil der være en fælles middag.

Onsdag den 27. september.

Efter morgenmaden er kører vi til et lokalt mejeri, hvor vi skal se fremstillingen af den berømte mozzarella og burrata ost. Efter vores besøg og smagsprøver, fortætter vi langs kysten til Salento-halvøen, et fascinerende område med mange interessante byer. Vi besøger vingården Candido, som byder på en rundvisning, efterfuldt at forskellige smagsprøver af deres dejlige vine. Herfra kommer vi til byen Lecce, også kaldet barokkens Firenze eller Apuliens Athen pga byens fantastiske arkitektur og betydningsfuld historie. Der bliver tid til at nyde byens hyggelige centrum på egen hånd, hvor der bliver mulighed for at nyde den syditalienske måde med f.eks. den forrygende lokale ”caffe leccese” med isterninger og mandelmælk eller nogle af de lokale delikatesser som Puccia (fladbrød fyldt med forskellige lokale pølser og meget andet). Efter dagens mange indtryk kører vi tilbage til hotellet. Fælles middag på en lokal trattoria.

Torsdag den 28. september.

Efter morgenmaden kører vi til Apuliens hovedby Bari, der ligger dejligt ud til Adriaterhavet. Vi tager på opdagelse i det gamle kvarter, Vecchia Bari og i de labyrintiske gader fornemmer vi hurtigt, at byen er rig på historie og traditioner. Byens lokale liv finder vi i de små gader, hvor kvinder stadig sidder ved små borde og laver traditionel håndlavet panzerotti, popizze og orecchiette-pasta, der nærmest har form som små øer, og som bl.a. serveres med alt godt for havet. Dagens udflugt fortsætter til den pittoreske kystby Polignano a Mare, med sin smukke beliggenhed på kanten af klipperne ved Adriaterhavet. Byen kaldes også for Adriaterhavets perle og uden overdrivelse. Havet og klipperne er i høj grad med til at skabe et dejligt miljø. Vi går en tur i det gamle kvarter og måske smager vi en af de lokale ’gelato’ eller ’granita’, som byen er kendt for. Dagens sidste stop er på en vingård i Martina Franca- området. Vi hører om gårdens historie og smager på herlighederne. Hvis tiden tillader det, kigger vi på byen Martina Franca, som er en af Apuliens hvide byer beliggende i 430 m højde. Byen byder på et charmerende historisk centrum med hvidkalkede huse, små hyggelige gader og stræder og ikke mindst stemningsfulde små pladser, hvor livet leves på bedste italienske vis. Sidst på dagen er vi tilbage til vores hotel. Fælles middag på en lokal trattoria.

Fredag den 29. september.

Dagens oplevelser bringer os til landskabet i Itria-dagen, hvor vi starter med at besøge en lokal producent, der fremstiller den kendte Capocollo-pølse. Vi smager selvfølgelig på herlighederne inden vi fortsætter dagens program. Herfra fortsætter turen til Alberobello, i dalen Val d'Itra, hvor vi finder huse og stalde, der gennem historien fået deres helt eget særpræg. De tørmurede, cylinderformede huse med kegleformede tage kaldes "trulli" og skulle af strategiske årsager nemt kunne afmonteres og flyttes. Hele den gamle bydel består af ’trulli’, som er helt specielt for området. Dagen byder også på et besøg på en lokal vingård, hvor vi smager nogle af de dejlige vine fra området og høre vingårdens historie. Dagen slutter med et besøg i byen Cisternino, som er berømt for sine mange slagtere. Der bliver der mulighed for at smage den lokale specialitet ’bombette’, på terrassen sammen med den lokale vin. Virkelig en lokal oplevelse! Lørdag den 30. september Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører langs kysten til Bari. Undervejs stopper vi for at nyde en lokal let frokost inden vi ankommer til lufthavnen, hvorfra vi flyver kl. 15.25. Ved ankomsten til Rom, skal vi tjekke bagagen ind igen og der er afgang fra Rom kl. 19.50. Bussen venter i Kastrup og kører til Svendborg med ankomst midt om natten.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Dues Vinhus, Søren Due Gerritsgade 56 5700 Svendborg Tlf.: +45 62 21 09 10

Posted in Flyrejser, Italien, Kulturejser, Storbyer, Vin og gourmet and tagged , , , , , .