Umbrien – Vin og gastronomi

Afrejse den 14. oktober
8 dages flyrejse fra kr. 10.995,-

Umbrien – Kultur, vin og gastronomi

I oktober arrangerer vi en rejse til det frodige Umbrien, som er et spændende rejsemål, et område, hvor det skrues op for alle sanser og imponerer øjet med sit bløde, grønne og bakkede landskab. Temaet på denne rejse er en herlig blanding af gode og smukke naturoplevelser, vin- og olivensmagning, smage områdets berømte sorte og hvide trøfler og ikke mindst chokoladen, som er en specialitet for egnen.

Under opholdet bor vi Perugias historiske centrum, hvorfra rejselederen tager os med på en oplevelsesrig rejse. Vi besøger bl.a. helgenbyen Assisi, tager på sejltur på Trasimeno-søen, tager en tur til bjergbyen Orvieto, og besøger den smukke højtbeliggende vinby Todi også kaldet ’verdens bedste by’ samt det smukke Marmorvandfald, romernes værk, der er blandt Europas højeste og smukkeste vandfald.

 Dag 1:

Afgang fra Kastrup tidligt om morgenen, hvor vi lander i Rom omkring frokost. Ved ankomsten kører vi til byen Perugia, hvor vi bliver indkvarteret på vores hotel. Efter indkvartering vil der blive tid til at se nærmere på vores værtsby inden fælles middag på hotellet.

Dag 2:

Efter morgenmaden er der afgang til det historiske centrum i Umbriens hovedstad, Perugia, hvor vi skal på byrundtur til fods. Vi se byens prominente middelaldercentrum, som er en spændende labyrint af gyder.

Herefter tager vi på besøg på vingården Chiorri, som er en familievingård i 4. Generation, og som siden slutningen af 1800-tallet har produceret vine. Efter en smagsprøve og en let frokost med områdets produkter, kører vi tilbage til hotellet og resten af dagen er på egen hånd.

Dag 3

Dagens udflugt går til Umbriens bedste vinområder og vi starter med at besøge byen Orvieto, som ligger på toppen af en 315 m høj vulkansk tufklippe. Vi skal på en spændende guidet tur i det underjordiske Orvieto, hvor man føres ned under byen. Om eftermiddagen tager vi på vinbesøg, hvor vi skal smage nogle af de hvide vine, som området er kendt for.

Dag 4

Udflugten går til helgebyen Assisi, som var fødeby for den berømte katolske helgen, Frans af Assisi, der bl.a. var fader til franciskanernes munkeorden. Efter en byvandring med vores lokale munk, fortsætter vi videre en vingård nær Assisi, hvor vi smager på herlighederne inden vi kører tilbage til Perugia.

Dag 5

Efter morgenmaden kører vi til byen Todi, som er kendt for steder, hvor forfattere og kunstnere fra storbyen Rom kom til byen for stemningen og stilheden. Efter tid på egen hånd, besøger en af områdets vingårde – nemlig Roccafiore, hvor vi bliver vist rundt inden vi kan sætte os til et velfortjent frokostbord.

På vej tilbage til hotellet, besøger vi Marmorvandfaldet, som er ubeskriveligt smukt og naturligt, men det er et værk af romerne, som ønskede at afvande marskområdet syd for Terni for bedre at kunne dyrke landbrug.

Dag 6

Dagens udflugt går til Italiens fjerdestørste sø Trasimeno-søen, hvor vi finde en af områdets mange trøffelfarme. Både de sorte og hvide trøfler er den helt store specialitet, når det gælder madlavningen i Umbrien og de eftertragtede trøfler gror under jorden og bliver brugt i forskellige retter såsom pasta og på ristede brød.

Om eftermiddagen tager vi på en sejltur på Trasimeno-søen, og vi besøger søens eneste beboede ø, der har under 100 indbygger. Frans af Assisi levede i bøn på øen i 42 dage, hvor han kun spiste brød. Tilbage til Perugia sidst på dagen.

Dag 7

Fri formiddag og frokost på egen hånd.

Perugia er berømt for sin chokolade, som i dag eksporteres over hele verden og i midten af oktober er der chokoladefestival i byen, hvor forberedelser er godt i gang under vores ophold. Vi skal selvfølgelig på chokoladebesøg, høre om chokoladens historie og vejen fra kakao til chokolade opleves samt smage på herlighederne.

Dagen slutter med en lækker italiensk fem retters menu med vi skal smage på nogle af områdets vine.

Dag 8

Efter en oplevelsesrig rejse kører vi til Rom, hvorfra flyet letter mod Danmark.

Posted in Flyrejser, Italien, Kulturejser, Vin og gourmet and tagged , , .