Udstilling med Djengis Khan

Torsdag den 21. marts
Pris per person kr. 798,-

Udstilling med Djengis Khan og besøg Marselisborg Mindepark

På vores tur Moesgaard Museum, som åbnede sine døre i 2014, vil vi opleve den internationale særudstilling om Djengis Khan og nomaderne på de mongolske stepper. Historien om Djengis Khan og de hærgende horder, som gennem effektiv krigsførelse skabte grundlaget for verdenshistoriens største rige, er velkendt. Lederen fra de mongolske stepper fik med sine voldsomme erobringer i starten af 1200-tallet skabt et kejserdømme, der strakte sig fra Kina i øst til det nuværende østlige Europa.

Særudstillingen ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Her vil vi opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.

Vi spiser sen frokost og bruger vi eftermiddagen i Marselisborg Mindepark, som blev indviet i 1925 på et ca. 15 hektar stort areal skrånede mod Aarhusbugten og udsigt til Skødshoved og Mols. På egen hånd oplever vi Flagpladsen, Rømerhaven med Solhesten samt Monumentet for faldne danskere i 1. verdenskrig. På monumentets vægge er der indgraveret navne på de 4.144 sønderjyder, der som dansksindede måtte kæmpe i tyske uniformer, og efterfølgende faldt i 1.

Inden afgang mod Fyn nyder vi eftermiddagskaffe og medbragt kage ved bussen.

I samarbejde med Stiften Fordele og Avisklubben

Posted in Endags-ture and tagged , , , , , .