Moesgaard Museum med Djengis Khan

Onsdag den 03. april
Pris per person kr. 798,-

Moesgaard Museum med Djengis Khans og Horsens Statsfængsel

Her er chancen for at besøge Moesgaard Museum, som åbnede sine døre i oktober 2014. Museet tilbyder en kulturhistorisk oplevelse i international klasse med arkæologiske og etnografiske udstillinger. Den nye udstillingsbygning, og de scenograferede og dramatiserede udstillinger skaber samvær og oplevelser på tværs af generationer.

På vores tur vil vi opleve den internationale særudstilling om Djengis Khan og nomaderne på de mongolske stepper. Historien om Djengis Khan og de hærgende horder, som gennem effektiv krigsførelse skabte grundlaget for verdenshistoriens største rige, er velkendt. Lederen fra de mongolske stepper fik med sine voldsomme erobringer i starten af 1200-tallet skabt et kejserdømme, der strakte sig fra Kina i øst til det nuværende østlige Europa.

Særudstillingen ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Her vil vi opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.

Efter afgang fra det Fyn starter vi dagen med et fængslende besøg på Horsens Statsfængsel, som åbnede for fanger i 1853. Efter 153 år som fængsel, lukkede det sine døre i 2006 og er siden blevet åben for offentligheden. Inden for murene fortælles de mange spændende historier om fængslet, fangerne og genstandende.

Efter fælles frokost fortsætter vores tur til Moesgaard Museum, hvor der bliver tid til at se museet inden turen går tilbage til Fyn.

Posted in Endags-ture and tagged , , , , , .