Sprogø – unik oplevelse

Fredag den 28. august
Pris pr. person Kr. 699

Sprogø - unik oplevelse i Storebælt

Tag med på en eventyrlig dag på Sprogø, en fredet ø midt i Storebælt. Vi starter turen med at nyde vores sandwich inden vi kører til Sprogø. Turen varer i tre timer, hvor vores lokalguide viser os rundt, og fortæller om stedets spændende og uhyggelige historie. Vi hører også om, hvad der gør Sprogø unik og hvad der gør, at øen har været centrum i Danmarkshistorien.

Øen blev udvidet i forbindelse med anlæggelsen af Storebæltsbroen, og i dag har den et areal på 164 ha midt i Storebælt. Gennem 15.000 år er øen blev formet af isen, havet og mennesket.

Omkring år 1170 byggede kong Valdemar den Store et vagttårn på Fyrtårns-bakken. Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. Samtidig har øen fungeret som opdragelsesanstalt og tvangsfængsel for ”faldne og løsagtige unge kvinder” fra 1923 til 1963. Mange tragiske skæbner udsprang fra disse indespærringer, der i gennemsnit varede i cirka 7 år.

Efter dagens oplevelse kører vi over Højbroen til Sjælland. Her nyder vi vores kaffe med udsigt til Storebælt inden vi tager sidste tur over broen og videre til hjembyerne.

Posted in Endags-ture and tagged , , , , .