Bornholm

Torsdag den 20. september
5 dages busrejse - pris fra kr. 4.395,-

Bornholm

Bornholm er hele Danmarks solskinsø. Siden broerne over Storebælt og Øresund blev bygget, er det blevet en smal sag at rejse til denne smukke og gæstfrie ø. Vi skal opleve Østersøens Perle med de hvide sandstrande, stejle klipper, afvekslende landskaber med store skove og et ferieland, der stadig levner plads til såvel store oplevelser som afslapning.

Bornholm er noget særligt! Med sine mange solskinstimer, smukke og varierede natur, særprægede rundkirker, hyggelige byer, lækre mad og de skønne sandstrande rummer Bornholm alle de ingredienser, der gør ferien skøn for både børn, voksne og meget voksne.

Bornholm indeholder hele det nordiske spektrum på ganske få kvadratkilometer, og man kan ofte nikke genkendende til både natur og bygninger, selvom man aldrig har været der før.

Dag 1
Afgang fra Fyn og vi kører over Sjælland til Øresundsbroen og gennem det bløde landskab i Skåne ankommer vi til Ystad. Herfra sejler vi med færgen til Rønne og kører til Nexø, hvor vi overnatter på Hotel Balkan Strand. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 2
Efter morgenmaden skal vi udforske Nordlandet, og vi besøger først Helligdomsklipperne. Dette spændende stykke natur er fremkommet under istiden, hvor det meste af kysten lå gemt under havoverfladen. Vi besøger de gamle stenbrud ved Opalsøen og Ringebakkerne. Vi oplever Hammershus borgruin, der er Nordeuropas største og mest imponerende middelalderborg. Måske hører vi historien om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt. Der bliver mulighed for at besøge udstillingen ved Hammershus. Dernæst kører vi til Tegn, Bornholms næststørste fiskerihavn, kun overgået af Nexø. Efter et kort ophold kører vi til Gudhjem, en charmerende by med silderøgerier og et dejligt havnemiljø. Vi er tilbage på Hotel Balka Strand sidst på eftermiddagen.

Dag 3
På denne panoramatur skal vi opleve den smukke klippestrækning langs østkysten, der kulminerer med den dramatiske natur ved Helligdomsklipperne. Vi fortsætter til Gudhjem, byen hvor Danmarks skønneste hus ligger. Gudhjem byder på silderøgerier, glaspusteri, keramik, kunstnere samt et spændende havne- og bymiljø. Et besøg i Svaneke, Danmarks smukkeste købstad, er næste besøg for i dag og et af højdepunkterne. Byen fik tildelt den europæiske guldmedalje i 1975 for bybevaring, og borgerne gør meget ud af at beholde denne position ved at sikre restaurering. Her bliver der tid på egen hånd inden vi returnerer til vores hotel.

 Dag 4
I dag skal vi udforske midt- og sydøen. Vi kører direkte til den kendte Østerlars Rundkirke, den største af Bornholms fire rundkirker. Den stammer fra 1150 og rummer en spændende historie. Indenfor ses middelalderlige kalkmalerier med motiver fra ”Jesu fødsel og liv” og fra ”Dommedag”. Efter dette interessante besøg skal vi ud i den smukke natur ved Almindingen, Danmarks femtestørste skov. Et paradis for naturelskere og vandrere. Her kan alle være med. Vi ser også Rytterknægten og Kongemindet, der blev opført i 1856 til ære for Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der besøgte Bornholm få år forinden. Næste besøg er Aakirkeby, øens tredje største by. Navnet kommer fra Aa-kirke, som er navnet på Bornholms ældste kirke fra omkring 1100. Herefter går turen videre til stranden, Dueodde, ved sydspidsen. Den er en af Europas bedste og mest finkornede strande.

Dag 5
Den sidste dag på Solskinsøen tilbringer vi i Rønne, som er øens ”hovedstad” med næsten 14.000 indbyggere. Efter frokost kører vi til færgen, som sejler os til Ystad.  Herfra forsætter turen til Fyn.

Posted in Busrejser, Danmark, Inspiration and tagged , , .