Skagen og Læsø – lysets land

Afrejse 04. september
3 dages busrejse - Pris fra  kr. 3.295,-

Skagen og Læsø – lysets land

En spændende rejse til Danmarks nordligste ferieparadis. På toppen af Danmark finder vi Skagen med det fascinerende havnemiljø, det berømte lys samt de mange smukke velbevarede huse.

Skagen og Læsø er målet for denne rejse, der foruden Skagens mange seværdigheder, også byder på et væld af spændende udflugter. Vi tager bl.a. en tur med Sandormen til Grenen, tager færgen til Læsø, Danmarks mindste kommune, høre om Læsø-salten samt besøger den landskendte kro i Hvidsten.

 Dag 1
Med tidlig afgang går turen op gennem Jylland mod Danmarks nordligste punkt. Undervejs stopper vi ved den landskendte kro i Hvidsten, hvor vi spiser frokost. Efter frokost fortsætter turen mod det Nordjyske og vi ankommer sidst på eftermiddagen til Sæby, hvor vi skal bo de næste to nætter og hvor vi skal nye nogle dejlige middage i hotellets restaurant.

Dag 2
Med tidlig afgang fra hotellet går dagens udflugt til Læsø, Danmarks mindste kommune med kun 1950 indbygger.  Vi kører til Frederikshavn, hvorfra vi tager færgen 07.50 til Vesterø Havn på Læsø. Turen varer ca. 1,5 time og ved ankomsten møder vi vores lokalguide, der vil fortælle om øen. Vi starter med vores ø-rundtur, og besøger Byrum Kirke, Østerby Havn og Højsande. Undervejs nyder vi den særprægede natur på øen, hører om ølivet her langt ude i Kattegat og vi skal naturligvis besøge Saltsyderne, hvor vi spiser vores medbragte frokost. Sidst på dagen tager vi færgen tilbage og kører tilbage til Hotellet, hvor vi nyder en fælles frokost.

Dag 3
Der er afgang fra hotellet efter morgenmaden og turen går til Skagen. Vi skal se den tilsandede kirke, hvor kun den gamle kirkes kæmpetårn rager op midt mellem høje klitter dækket med marehalm. Allerede tilbage i 1700-tallet havde sandet og sandflugten sit tag i kirken og i 1795 måtte man opgive den. Vi skal også på udflugt til Skagen Oddes nordligste punkt, Grenen, der overskylles fra Skagerrak og Kattegat. Efter en tur med Sandormen ud på Danmarks nordligste punkt, vil der blive tid til frokost på egen hånd. Herefter er der mulighed for at se Anna og Michael Anchers hus, Skagens Museum eller nyde det skønne liv, der udspiller sig på havnen inden vi forlader Skagen inden turen går retur og undervejs stopper vi, så der bliver mulighed for middag på egen hånd.

Posted in Busrejser, Danmark, Kulturejser and tagged , , , , .