Salzburg – i Mozarts fodspor – UDSOLGT

Afrejse den 01. september

UDSOLGT

Salzburg  - i Mozarts fodspor

I hjertet af Europa omgivet af bjerge til alle sider ligger Salzburg som i et smørhul. Musikkens Mekka kaldes byen, der stadig i dag med mange musikarrangementer gør et stort og smukt nummer ud af at være Mozarts fødeby. I Salzburg strømmer musikken én i møde, hvor man end går eller opholder sig: fra klokkerne i klokketårnet på Residenzplatz, fra det store udvendige orgel på fæstningen Hohensalzburg og ud fra byens mange kirker, hvor orgelmusik bruser én i møde.

På vores udflugter skal vi se nogle af de største seværdigheder i Salzburg, se Salzkammergut, se Kehlsteinhaus, bedre kendt »Ørnereden«, se Salzburgs Marionetteater og den verdensberømte opera »Nøddeknækkeren«

samt have en uforglemmelig aften med en middag i »Stiftskeller St. Peter«, hvor alt foregår som på Mozart’s tid.

Dag 1
Afgang med bus ned gennem Tyskland til vores overnatningshotel, hvor vi indkvarteres og spiser fælles middag.

Dag 2
Turen fortsætter ned gennem Tyskland og vi gør hold ved Nürnberg, som før 2. Verdenskrig var Tysklands bedst bevarede middelalderby. Der bliver mulighed for at se byen på egen hånd omkring pladsen med Schöner Brunnen og frokost inden vi kører videre.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Salzburg, hvor vi indkvarteres på vores hotel. Fælles middag i hotellets restaurant.

 Dag 3
Dagens udflugt går til Kehlsteinhaus, måske bedre kendt som »Ørnereden«, der blev bygget som 50 års fødselsdagsgave til Adolf Hitler. Det er muligt at besøge stedet fra Berchtesgaden til fods, men vi tager den specielle bustur, de 6,5 kilometer op til p-pladsen. Herfra klarer elevatoren de sidste ca. 125 meter af transporten. Fra Berchtesgaden er der kun få kilometer til Königssee. Søen er omgivet af Alperne og har en utrolig flot farve som kommer fra mineralerne i de omkringliggende bjerge. Tilbage til Salzburg sidst på eftermiddagen.

Dag 4
Efter morgenmaden skal se vi nærmere på vores værtsby, hvor vi først og fremmest til fods skal opleve denne smukke by. Vi kommer forbi Mozarts fødehjem, gennem den gamle handelsgade Getreide Gasse, Mirabellplatz, Landesteater, Makartplatz og Neuhauss Slot.

Eftermiddagen bruges til at opleve byen på egen hånd. Vi spiser tidlig middag, da aftenen er sat af til en ekstraordinær oplevelse i Salzburgs Marionetteater, hvor der bliver en mulighed for at opleve en forestilling med de livagtige dukker i aftenens forestilling.

Dag 5
I dag skal vi opleve nogle af Østrigs smukke landskaber. Vi kører sydøst for Salzburg, til Salzkammergut – berømt for sine mange saltværker. Vi nyder naturen omkring Wolfgang See, og med skib ankommer vi til St. Wolfgang, hvor vi får mulighed for tid på egen hånd inden afgang.

Dag 6
Formiddagens udflugt går til Hellbrunn-slottet, som er et minde om byens ærkebiskopper og ligger 4 km uden for Salzburg. Tilbage i Salzburg om eftermiddagen og resten af dagen er på egen hånd. Om aftenen skal vi til en festlig Dinnerkoncert i »Stiftskeller St. Peter«, hvor et kammerorkester spiller værker af Mozart under middagen.

Dag 7
Vi begynder hjemturen og forlader Salzburg efter morgenmaden med kurs mod vores overnatningshotel i Midttyskland.

Dag 8
Vi ankommer til Danmark sidst på dagen.

Posted in Busrejser, Kulturejser, Østrig and tagged , , , , , , , .