Særudstilling – ’En Dronning værdig’

Torsdag den 05. december
Pris per person: kr. 875

Særudstilling – ’En Dronning værdig’

Tag med til Christiansborg slot og se særudstillingen ’En Dronning værdig’, med kongelig guldsmedekunst i Dronningens Håndbibliotek på Christiansborg Slot.
På udstillingen ses spændende eksempler på guld- og sølvværker bestilt af eller til H.M. Dronningen. Bl.a. nogle af Dronningens egne smykker og pragtgenstande, og der opleves samtidig nogle af de nye talenter inden for faget, nemlig finaleværkerne af de tre nominerede til Kjøbenhavns Guldsmedelaugs Skt. Loye Pris 2019.

Særudstillingen spænder fra smykker til bestik og helt særlige objekter. Se blandt andet Majestætens kendte blomstertiara i grønlandsk guld, som hun bar til Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, et toiletgarniture med margueritter, som den daværende Tronfølger modtog på sin 18-års fødselsdag, og Dronningens egen margretheskål i sølv. Da Rosti i 1985 vandt Dansk Designråds ID-pris, fik de fremstillet et eksemplar hos Georg Jensen Sølvsmedie som en gave til Dronningen, der som barn havde lagt navn til den populære skål.

Helt særligt for udstillingen, kan gæster også se nogle af Regentparrets gaver til hinanden. Oplev den overdådige Nautilpokalen, som Dronningen forærede Prins Henrik ved deres sølvbryllup, og den turkis broche på billedet herover. Brochen gav Prins Henrik til Dronning Margrethe på hendes 60-års fødselsdag. Den er tegnet af guldsmeden Torben Hardenberg og Prins Henrik i fællesskab, og turkiserne til brochen skaffede Prinsen selv på en rejse til Ægypten.

Efter en guided rundvisning spiser vi fælles frokost og herefter fortsætter dagen med julestemningen. Vi skal se julebordene hos Royal Copenhagen, hvor bordene pyntes hvert år af et nyt hold kendte personligheder fra dansk kulturliv. Blandt andre designere, konditorer og andre kreative kræfter har været med til at dække op, og givet deres eget bud på et smukt julebord med Royal Copenhagens porcelæn. Royal Copenhagens juleborde har siden 1963 været en imødeset tradition blandt mange juleentusiaster. Gennem årene har både kendte, kongelige og et bredt udsnit af kreative mennesker været inviteret indenfor til at dække et julebord. Med udgangspunkt i Royal Copenhagens porcelæn skaber de inviterede borddækkere gennemførte sanselige universer og stemninger ud fra en personlig indgangsvinkel.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Fyn.

I samarbejde med Stiftenfordele og Avisklubben

Posted in Endags-ture, Nyheder.