Rügen – Tysklands smukkeste Ø

Afrejse den 8. juni
4 dages busrejse, fra kr. 3.395,-

Tysklands største ø Rügen i Østersøen er bestemt et besøg værd. Tyskerne betegner den som deres smukkeste, og ikke uden grund med den særegne natur, det varierede landskab og den smukke beliggenhed. Ved første øjekast minder øen meget om Mols eller Møn.

Her finder vi sandstrande, kridtklinter, indsøer, store marker, små landsbyer og særligt kendetegnende for øen er de flotte alleer, der snor sig gennem landskabet. Udover sin smukke natur har øen også en interessant historie at fortælle, som vi vil høre om på udflugtsdagene.

Dag 1
Efter opsamling kører vi mod grænsen, og undervejs gør vi stop ved byen Stralsund, den gamle hansestad, hvis arkitektur vidner om Hanseforbundets storhedstid.

Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores centralt beliggende hotel, Rügen Hotel i Sassnitz, som ligger ved gågaden og havnen med et aktivt miljø. Fra hotellet er der direkte udsigt til havnen med Europas længste ydermole.

Dag 2
På dagens udflugt kører vi sydpå til Putbus, som også kaldes for »Den hvide By«. Byen voksede i 1800-tallet op omkring øens første varme havbadeanlæg og slottet. Efter en rundtur i byen fortsætter vi med damplokomotivet »Rasender Roland« ad den smalsporede jernbane til Binz, som er Rügens mest mondæne badeby.

Her bliver der tid på egen hånd, inden vi fortsætter til Prora, hvor Hitler lod et af verdens største feriehoteller, »Kolos von Prora« opføre.

Dag 3
Efter morgenmaden på hotellet er der afgang til Nationalpark Jasmund, hvor de fantastiske kridtklinter på lidt over 100 meters højde, giver en utrolig udsigt ud over Østersøen.

Betagende er det også at betragte kridtklinterne fra stranden. Det kræver gode ben, at forcere alle trapper ned og op.

Turen går via nationalparken Jasmund til Puttgarten, hvor et traktortog bringer os ud til Kap Arkona, Tysklands Nordkap.

Her havde venderne en stor fæstning og foretog mange plyndringstogter på Danmarks sydkyster.

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi mod Danmark.
Undervejs gør vi stop ved den gamle hansestad Wismar.

Her vil vi på en byrundtur opleve et genopbygget Wismar, hvor det er byens middelalderlige gadestruktur med Nordtysklands største og smukkeste markedsplads på 10.000 m2 og de mægtige katedraler, der gør byen til noget helt specielt.

Herfra fortsætter vores hjemtur og med passende pauser ankommer vi til Danmark først på aftenen.

 

Posted in Busrejser, Inspiration, Kulturejser, Tyskland.