Rügen – Tysklands smukkeste ø

Afrejse den 26. september
4 dages busrejse - pris fra kr. 3.395,-

Rügen - Tysklands smukkeste ø

Tysklands største ø Rügen i Østersøen er bestemt et besøg værd. Tyskerne betegner den som deres smukkeste, og ikke uden grund med den særegne natur, det varierede landskab og den smukke beliggenhed. Ved første øjekast minder øen meget om Mols eller Møn. Her finder vi sandstrande, kridtklinter, indsøer, store marker, små landsbyer og særligt kendetegnende for øen er de flotte alleer, der snor sig gennem landskabet. Udover sin smukke natur har øen også en interessant historie at fortælle, som vi vil høre om på udflugtsdagene.

Dag 1
Efter opsamling kører vi mod grænsen og undervejs gør vi stop ved byen Stralsund, den gamle hansestad, hvis arkitektur vidner om Hanseforbundets storhedstid. Byen blev grundlagt i 1207 og blev medlem af Hanseforbundet allerede i 1293. Byens medlemskab bragte store rigdomme til byen. Efter Tysklands genforening har man restaureret store dele af den gamle bydel, der nu er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores hotel. Vi bor på Best Western Alexa Hotel i den populære badeby Göhren, Hotellet er bygget den klassiske feriestedarkitektur, som findes på øen. Hotellet ligger centralt og det er nemt at gå ned til Østersøen til fods.

Dag 2
Vi starter dagen med at køre til Prora, hvor Hitler lod et af verdens største feriehoteller, »Kolos von Prora« opføre. Herfra fortsætter turen til hovedbyen Sassnitz og som vi tager på en dejlig sejltur langs med kysten og ser de imponerende klinter af kridt. Tilbage i Sassnitz oplever vi et charmerende havnemiljø og her findes Europas længste ydermole, der er 1.450 m. lang.
Efter et kort ophold er vi tilbage til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 3
På dagens udflugt kører vi til Putbus, som også kaldes for »Den hvide By«. Byen voksede i 1800-tallet op omkring øens første varme havbadeanlæg og slottet. Efter en rundtur i byen fortsætter vi med damplokomotivet »Rasender Roland« ad den smalsporede jernbane til Bergen, Dagens udflugt slutter med at køre traktortog fra Putgarten til Kap Arkona, Tysklands Nordkap. Her havde venderne en stor fæstning og foretog mange plyndringstogter på Danmarks sydkyster.

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi mod Danmark.
Undervejs gør vi stop ved den gamle hansestad Wismar. Her vil vi på en byrundtur opleve et genopbygget Wismar, hvor det er byens middelalderlige gadestruktur med Nordtysklands største og smukkeste markedsplads på 10.000 m2 og de mægtige katedraler, der gør byen til noget helt specielt.
Herfra fortsætter vores hjemtur og med passende pauser undervej, ankommer vi til Danmark først på aftenen.

Posted in Busrejser, Tyskland and tagged , , .