Picasso på Arken og Kragerup Gods

Torsdag den 31. oktober
Pris pr. person kr. 875,-

Oplev Picasso på Arken og besøg Kragerup Gods

På denne tur skal vi opleve en perlerække af Pablo Picassos bedste værker i en særudstilling på Arken. Særudstilling Elsket af Picasso: Kærlighedens magt, er i samarbejde med Musée national Picasso-Paris og præsenterer i alt 51 værker indenfor maleri, skulptur, tegning og grafik – heriblandt talrige mesterværker fra museets samling. Udstillingen kaster et nyt blik på forholdet mellem den spansk-fødte kunstner og hans forhold til sine modeller.

Livet og kunsten
Pablo Picasso er en af de mest betydningsfulde og anerkendte kunstnere i den moderne vestlige kunsthistorie. Han er berømt for sin evne til at forny sig og berygtet for sit kompromisløse – og i nogens øjne promiskuøse – liv. Hans lidenskabelige temperament påvirkede både hans kunstneriske praksis og hans til tider turbulente tilværelse.

Efter fælles frokost forlader vi Arken og ankommer midt på eftermiddagen til Kragerup Gods, hvis historie går tilbage til 1327. Kragerup Gods består af 200 ha skov og 800 ha landbrug og har altid været drevet som et planteavlsbrug. Til historien hører også forfatteren Karen Blixen, født Dinesen, som kom på Kragerup Gods i sine unge dage for at besøge sin familie. Hendes farfar Adolf Wilhelm Dinesen blev født på Kragerup Gods og var en yngre bror til arvingen Anders Didrich Dinesen af Kragerup.

Godsejer Birgitte Dinesen er 8. generation og har drevet Kragerup Gods siden 1986. Ved ankomsten til godset, serveres kaffe og hjemmebag og herefter vil vi et muntert foredrag om såvel Kragerups historie som egen historie, hvorefter vi bliver vist rundt på godset.

Efter dagens mange oplevelser kører vi tilbage mod Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture.