Paris, et strejf af hele verden

Afrejse den 20. juli
4 dages flyrejse - Pris fra kr.  4.195,-

Paris, et stref af hele verden

Paris er uden sammenligning den hovedstad i Europa, som tiltrækker flest turister. Og ikke uden grund! Byen har alt, hvad hjertet begærer, hvad enten man interesseret sig for billedkunst, madkunst, musik, arkitektur, interessante indkøb eller blot at betragte og opleve en by, der ånder af hele verden. Hver generation har sat sit præg på byen og fundet plads til nye manifestationer for sin arkitektur og kultur.

Under vores ophold i Paris tager vi på en spændende byrundtur i bus, men ellers vil vi opleve byen, som pariserne gør det, nemlig ved at benytte byens vidt forgrenede og hurtige undergrundsbane - Metro

Dag 1
Afrejse fra Kastrup Lufthavn om morgenen og lander i Charles de Gaulle få timer senere. Efter at vi alle er samlet, starter vores byrundtur. Undervejs ser vi eller genser de seværdigheder, der er indbegrebet af Paris: Notre Dame, Eiffeltårnet, Triumfbuen og den nye Opera på Bastillepladsen. Inden vi slutter vores rundtur, oplever vi den fantastiske glaspyramide i Louvres gård, der er en overbygning på tre underjordiske etager fyldt med kunst. Byrundtur ender ved vores centralt beliggende hotel, det 4* stjernede Hotel Caltons tæt på byens centrum. Efter indkvartering er resten af dagen til oplevelser på egen hånd.

Dag 2
I dag tager vi på tur til et anderledes Paris og vi starter med at besøge parfumemuseet Fragonard, hvor vi får et indblik i hele Fragonards historie og besøget slutter i deres butik, hvor der er et bredt udvalg af deres egen parfume.

Herfra fortsætter vores tur til ’Det ukendte Paris’, nemlig steder, som ligger lidt uden for de traditionelle turistruter bl.a. Père Lachaise Kirkegården, hvor bl.a. Edith Piaf og Yves Montand ligger begravet. Vi ser Parc des Buttes-Chaumont og hvis tiden tillader det, ser vi på det spændende kvarter omkring Pantheon og rue Mouffetard, en meget livlig handelsgade.

Herefter er resten af dagen til oplevelser på egen hånd samt middag.

Dag 3
Formiddagen bruges til oplevelser på egen hånd. Men der er også mulighed for at tage med rejselederen til kvarteret Montmartre, hvor mange kendte kunstnere har boet og udstillet deres værker i denne livlige og farverige pariser-bydel.

Der bliver naturligvis mulighed for at opleve Paris fra vandsiden, når vi tager på en idyllisk sejltur på Seinen og vi slutter dagen med en middag tæt ved Seinen. Turen tages med metro, som pariserne.

Dag 4
Formiddagen er til fri disposition. Paris byder på et utal af muligheder som fx shopping i stormagasinerne, en slentretur langs Seinen og gennem Paris’ haver, museumsbesøg, en tur i Eiffeltårnet eller til Napoleons grav i Invalidekirken. Latinerkvarteret på venstre bred er det ideelle sted til at opleve byens måske allerstørste attraktion, nemlig pariserstemningen og pariserne.

Men i Paris findes også mange markeder, som er værd at besøge – både de lokale med daglige fødevare men også loppemarkederne, som vi nok herhjemme kalder kræmmermarkeder. Verdens største loppe- eller kræmmermarked findes ved Porte de Clignancourt, og det er en oplevelse at se den hektiske handel på dette marked, hvor alt kan købes billigt.

Det bliver der rig mulighed for oplevelser på egen hånd inden afgang til Lufthavnen.

Posted in Flyrejser, Frankrig, Storbyer and tagged , , .