Julestemning i Paris – Byernes by

Afrejse 25. november 
4 dages flyrejse - pris fra kr. 4.295,-

 

Julestemning i Paris – Byernes by

’Paris er en fest!’ Sådan omtaler den amerikanske forfatter, Ernest Hemingway den franske hovedstad. Rejsen beviser hans iagttagelse og ved ankomst i den spæde juletid stråler byen med sine mange lys.

Vores novemberrejse til Paris har noget for enhver smag. Vi skal se eller gense de mange kendte steder under vores tur til den vidunderlige by, som er helt fantastisk i julemåneden, der emmer af stemning, og masser af gode julegavetilbud.  Vores byrundtur er med bus i byen men ellers vil vi opleve byen, som pariserne gør det, nemlig ved at benytte byens vidt forgrenede og hurtige undergrundsbane - Metro.

Ud over mange spændende oplevelser vil vi under hele vores ophold i byernes by opleve den specielle pariserstemning, som gør den franske hovedstad til noget ganske særligt – noget som ikke findes andre steder på jorden.

Dag 1
Afgang fra Danmark og få timer senere ankommer vi til lufthavnen Charles de Gaulle. Efter at vi alle er samlet, starter vores byrundtur. Undervejs ser vi eller genser de seværdigheder, der er indbegrebet af Paris: Notre Dame, Eiffeltårnet, Triumfbuen og den nye Opera på Bastillepladsen. Inden vi slutter vores rundtur, oplever vi den fantastiske glaspyramide i Louvres gård, der er en overbygning på tre underjordiske etager fyldt med kunst.

Byrundtur ender ved vores centralt beliggende hotel, det 4* stjernede Hotel Caltons tæt på byens centrum. Efter indkvartering er resten af dagen til oplevelser på egen hånd.

Dag 2
I dag bliver der mulighed for at tage på tur med metro til et anderledes Paris og vi starter med at besøge byens gamle opera ’Opera Garnier’, hvor vi bl.a. ser de forgyldte saloner og det storslåede trappeparti.

Turen går videre til parfumemuseet Fragonard, hvor vi får et indblik i hele Fragonards historie og besøget slutter i deres butik, hvor der er et bredt udvalg af deres egen parfume.

Dagen slutter med et besøg i stormagasinet Galerie Lafayette, hvor vi skal se den fantastiske kuppel og ikke mindst det store juletræ. Her i den franske hovedstad er juleriet nærmest ekstravagant og her finder vi mekaniske tableauer i Stormagasinets vinduer, noget man aldrig har set magen til.

Hvis man ikke ønsker at deltage i dagens udflugt – kan Paris opleves på egen hånd samt resten af dagen.

Dag 3
Efter morgenmaden går turen til Montparnasse, som har mange ting at byde på. Her finder vi et ægte og uforfalsket stykke af Paris, tilholdsstedet for avantgardekunstnere i 1930’erne, bl.a Picasso og Hemmingway. Vi tager til Tour Montparnasse, der med sine 59 etager er 209 m højt. Herfra har vi en flot udsigt mod Eiffeltårnet.

Der bliver naturligvis mulighed for at opleve Paris fra vandsiden, når vi tager på en idyllisk sejltur på Seinen og vi slutter dagen med en middag tæt ved Seinen. Turen tages med metro, som pariserne.

Dag 4
Formiddagen bruges til oplevelser på egen hånd. Men der er også mulighed for at tage med rejselederen til kvarteret Montmartre, hvor mange kendte kunstnere har boet og udstillet deres værker i denne livlige og farverige pariser-bydel.

Paris byder på et utal af muligheder som for eksempel shopping i stormagasinerne, en slentretur langs Seinen og gennem Paris’ haver, museumsbesøg, en tur i Eiffeltårnet eller til Napoleons grav i Invalidekirken. Det bliver der rig mulighed for oplevelser på egen hånd inden afgang til Lufthavnen sidst på eftermiddagen.

Posted in Flyrejser, Frankrig, Inspiration, Julerejser, Kulturejser, Storbyer and tagged , , .