Julestemning i Paris – Byernes by

Mandag 27. november 
5 dages flyrejse, fra kr. 4.495,-

 

Julestemning i Paris – Byernes by

’Paris er en fest!’ Sådan omtaler den amerikanske forfatter, Ernest Hemingway den franske hovedstad. Rejsen beviser hans iagttagelse og ved ankomst i den spæde juletid stråler byen med sine mange lys.

Vores novemberrejse til Paris har noget for enhver smag. Vi skal se eller gense de mange kendte steder under vores tur til den vidunderlige by, som er helt fantastisk i julemåneden, der emmer af stemning, og masser af gode julegavetilbud.  Vores byrundtur er med bus i byen men ellers vil vi opleve byen, som pariserne gør det, nemlig ved at benytte byens vidt forgrenede og hurtige undergrundsbane - Metro.

Ud over mange spændende oplevelser vil vi under hele vores ophold i byernes by opleve den specielle pariserstemning, som gør den franske hovedstad til noget ganske særligt – noget som ikke findes andre steder på jorden.

Dag 1

Afgang fra Kastrup Lufthavn og få timer senere ankommer vi til lufthavnen Charles de Gaulle og herfra starter vores byrundtur. Undervejs ser vi eller genser de seværdigheder, der er indbegrebet af Paris: Notre Dame, Eiffeltårnet, Triumfbuen og den nye Opera på Bastillepladsen. Inden vi slutter vores rundtur, oplever vi den fantastiske glaspyramide i Louvres gård, der er en overbygning på tre underjordiske etager fyldt med kunst.

Byrundtur ender ved vores centralt beliggende hotel i 10. arrondissement ved Canal St. Martin, hvor vi indkvarteres. Efter lidt afslapning er der tid til at se sig omkring inden fælles middag på en nærliggende restaurant.

Dag 2

Formiddagen bruges til oplevelser på egen hånd. Julen er noget helt specielt i Paris og her findes en lang række julemarkeder, som alle byder på råhygge, traditionelle franske specialiteter og diverse kunsthåndværk.

Der er mulighed for tage med rejselederen rundt i Paris med metro, hvor vi bl.a. tager en tur til malerkvarteret Montmartre, hvor de mange kendte kunstnere har boet og udstillet deres værker. Montmartre siges at være byens højeste punkt og herfra får man en anderledes udsigt over Paris i godt vejr. Resten af dagen samt middag på egen hånd.

Dag 3

I dag tager vi på tur med metro til et anderledes Paris og vi starter med at besøge byens gamle opera ’Opera Garnier’, hvor vi bl.a. ser de forgyldte saloner og det storslåede trappeparti.

Turen går videre til parfumemuseet Fragonard, hvor vi får et indblik i hele Fragonards historie og besøget slutter i deres butik, hvor der er et bredt udvalg af deres egen parfume.

Dagen slutter med et besøg i stormagasinet Galerie Lafayette, hvor vi skal se den fantastiske kuppel og ikke mindst det store juletræ. Her i den franske hovedstad er juleriet nærmest ekstravagant og her finder vi mekaniske tableauer i Stormagasinets vinduer, noget man aldrig har set magen til. Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dag 4

Formiddagen bruges til oplevelser på egen hånd. Men der er også mulighed for at tage en tur på Chokolademuseum, hvor vi udforsker 4.000 års chokolade på en tur rundt i museet. Vi høre og ser, hvordan aztekerne introducerede mennesket til kakaobønne og hvordan den omdannes til chokolade. Vi smager på herlighederne inden vi slutter dagens besøg.

Sidst på eftermiddagen kører vi en tur på den berømte gade Champs-Elysées og ser den smukke juleudsmykning inden vi kommer til Seinen. Vi tager på sejltur og herfra videre til vores restaurant tæt ved Seinen. Efter middagen tager vi metroen tilbage til hotellet.

Dag 5

Dagen er til fri disposition. Paris byder på et utal af muligheder som fx shopping i stormagasinerne, en slentretur langs Seinen og gennem Paris’ haver, museumsbesøg, en tur i Eiffeltårnet eller til Napoleons grav i Invalidekirken. Latinerkvarteret på venstre bred er det ideelle sted til at opleve byens måske allerstørste attraktion, nemlig pariserstemningen og pariserne.

Midt på eftermiddagen mødes vi på hotellet, hvorfra vi kører til lufthavnen og flyver til Kastrup.

Diverse informationer:

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer.

Ønskes der fly fra Billund – pr. efterspørgelse.

Posted in Flyrejser, Frankrig, Julerejser, Kulturejser, Storbyer.