Opera i Verona – hotel i Verona

Afrejse den 21. august
5 dages flyrejse - pris fra kr. 7.295,-

Opera i Verona - en fantastisk oplevelse

Den norditalienske by Verona er centrum for denne operarejse i sensommeren, hvor vi skal overvære opførelsen af en af Verdis Opera ’Aida’ og et af Bizets værker ’Carmen’ under åben himmel i Veronas smukke, antikke teater.

I dagtimerne, når solen står højt på himlen, tager vi på udflugter til særligt udvalgte destinationer i det naturskønne og frodige Norditalien, der rummer et utal af kulturelle perler. Vi tager til Gardasøen og sejler en panoramisk tur til Limone. Desuden smager vi nogle af områdets specialiteter, nemlig de dejlige Amarone vine i vinområdet Valpolicella samt specialiteter garneret med den rige olivenolie og en dejlig middag på en lokal agritur.

Dag 1
Ankomst til Milano midt på eftermiddagen. Herfra kører vi til Verona, hvor vi indkvarteres på det firestjernede Hotel San Marco. Fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden mødes vi med vores danske lokalguide og tager på en spændende og anderledes spadseretur rundt i byen, og vi ser markedspladsen Piazza Erbe samt Julies balkon.

Byrundturen tager et par timer og herefter er resten af dagen til oplevelser på egen hånd.

Om eftermiddagen samles vi på hotellet og vores operaguide vil fortælle om aftenens forestilling, hvor vi skal opleve et af Bizets berømte værker ’Carmen’, som Bizet komponerede som en ægte opéra comique i 1875. Opéra-Comique i Paris, hvor operaen har gået langt over 2000 gange, har dog så at sige kun benyttet originalversionen, som senere også har vundet indpas mange andre steder.

Tidlig på aftenen tager vi hotellets shuttlebus til Arena’en, når de slår dørene op kl. 19.30, hvor vi indtager vores medbragte picnic på stenbænkene.

Operaforstillingen begynder kl. 21.00 og den romerske arena kan rumme mere end 20.000 tilskuere. Vi har unummererede pladser i arenaen og vi sidder direkte å de antikke stenbænke og uden ryglæn, så det vil være en god idé at tage en pude med.

Dag 3
Midt på formiddagen kører vi ud af byen til vinområdet Valpolicella, hvor vi skal på en vingård og høre om den traditionelle måde at producere de ædle dråber til Amaronen. Vores tur fortsætter til en lille by på Mincioflodens bred, hvor tiden har stået stille i flere århundrede år. Her kan vi nyde en skøn eftermiddag.
Om eftermiddagen samles vi på hotellet og vores operaguide vil fortælle om aftenens forestilling, hvor vi skal opleve et af Verdis berømte værker ’Aida’, der blev skrevet til åbningen af operahuset i Cairo og havde premiere juleaften 1871.
Tidlig på aftenen tager vi hotellets shuttlebus til Arena’en, når de slår dørene op kl. 19.30, hvor vi indtager vores medbragte picnic på stenbænkene.

Dag 4
Midt på formiddagen kører vi til den maleriske by Malcesine, der med sine brostenbelagte små gader gør byen til en af de hyggeligste byer ved søen. Herfra sejler vi på en panoramisk tur til Limone og efter et kort stop, sejler vi tilbage til Malcesine, hvor vi kan nyde det skønne bjerg Monte Baldo og borgen i Malcesine.

Vi slutter dagen med en velfortjent italiensk middag på en lokal agritur, hvor produkterne fra egen stald, have og kælder bliver serveret i en uophørligt inden vi kører tilbage til vores hotel.

Dag 5
Efter en oplevelsesrig rejse påbegynder vores hjemtur. Vi kører efter morgenmaden til lufthavnen i Milano, hvor flyttet letter mod Danmark.

Vigtig information om opera (se plads skema)
Operaforestillingerne i Verona foregår i den gamle romerske arena under åben himmel. Forestillingerne finder sted i den bedste sommerperiode, hvor klimaet som udgangspunkt er stabilt med lune aftener under den sorte stjernehimmel.

Operapladserne inkluderet i prisen er på de gamle stentrin, så det er en god idè at komme i god tid, da det er "først til mølle-princippet" som gælder. Men rejselederen giver naturligvis anvisninger omkring dette. Har man tilkøbt faste pladser, kan man nøjes med at ankomme 15-20 minutter inden forestillingens start.

Som udgangspunkt er påklædningen afslappet, men mange klæder sig dog festligt på, hvis de har tilkøbt billetter i de dyreste kategorier. På de gamle stentrin anbefales det at medbringe en pude, (kan lejes i arenaen). Her medbringer vi også vores picnic, men husk, at drikkevarer ikke må være i glasflasker. På de nummererede pladser, må man ikke spise medbragt mad.

Skulle det ske, at vejret ikke arter sig helt efter planen, vil en forestilling aldrig blive aflyst før det planlagte starttidspunkt. Arena di Verona har mulighed for at udskyde starten i op til 2½ time, før en evt. aflysning af forestillingen meddeles. I disse tilfælde refunderes billetprisen. I tilfælde af at en allerede påbegyndt forestilling må afbrydes pga. vejret, refunderes billetten IKKE.

Det gør sig derfor gældende, at GIBA Travel kun kompenserer for billetten i henhold til disse regler, samt hvis sygdom, strejker og andet forhindrer afvikling af en forestilling.

Posted in Flyrejser, Italien, Operarejser and tagged , , .