Opera i Verona

Afrejse den 8. august
5 dages flyrejse - pris  fra kr. 7.495,-

Opera i Verona - en fantastisk oplevelse

Den norditalienske by Verona er centrum for denne operarejse i sensommeren, hvor vi under åben himmel i Veronas smukke, antikke teater skal overvære opførelsen af Verdis fantastiske opera »Nabucco« og Puccini’s opera ’Tosca’

I dagtimerne, når solen står højt på himlen, tager vi på udflugter til særligt udvalgte destinationer i det naturskønne og frodige Norditalien, der rummer et utal af kulturelle perler.

Dag 1

Der er afgang med fly fra Kastrup/Billund om morgenen, og vi lander få timer senere i Milano. Herfra videre til den smukke by Sirmione, der ligger på en smuk landtunge, som strækker sig ud i søen. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Verona, hvor vi indkvarteres på det firestjernede Hotel San Marco, og efter indkvartering er der tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 2

Efter morgenmaden mødes vi med vores danske lokalguide og tager på en spændende og anderledes spadseretur rundt i hjertet af den gamle romerske by, selvfølgelig med besøg på markedspladsen Piazza Erbe og Julies romanske balkon samt videre ned til Adigefloden og de mange broer, der forbinder Veronas to bydele.

Byrundturen tager et par timer og herefter er resten af dagen til fri disposition.

Vi mødes sidst på dagen på hotellet, hvor vores operaguide vil fortælle om aftenens forestilling. Vi skal opleve en af Verdis gennembrudsoperaer "Nabucco". Operaen omhandler jødernes skæbne, hvorledes de af kongen af Babylon blev angrebet, overvundet og efterfølgende tvunget i eksil.

Tidlig på aftenen tager vi hotellets shuttlebus til arenaen, hvor de slår dørene op kl. 19.30. Vi indtager vores medbragte picnic på stenbænkene.

Operaforestillingen begynder kl. 21.00 og den gamle romerske arena kan rumme mere end 20.000 tilskuere. Vi har unummererede pladser i arenaen og vi sidder direkte på de antikke stentrin og uden ryglæn, så det vil være en god idé at tage en pude med.

Dag 3

Formiddagen bruges til afslapning eller til at kigge nærmere på vores værtsby. Efter frokost på egen hånd kører vi ud af byen til vinområdet Valpolicella, hvor vi skal på en helt enestående rejse ind i vinens verden ledsaget af vores lokale vinekspert. Her bliver der fortalt om den traditionelle måde at producere de ædle dråber. Vi mødes sidst på dagen på hotellet, hvor vores operaguide vil fortælle om aftenens forestilling. Vi skal opleve Puccini’s opera ’Tosca’ fra år 1900, hvor handlingen foregår i Rom omkring år 1880. Vi tager til Arena’en, hvor dørene bliver slået op kl. 19.30, og vi indtager vores pladser på stenbænkene. Efter forestillingen tager vi med shuttlebussen retur til hotellet.

Dag 4

Formiddagen er på egen hånd og om eftermiddagen kører vi syd for Verona til Hinterlandet ved Minciofloden. Vi skal besøge den unikke park Parco Sigurtà, der i 2013 blev kåret som Italiens smukkeste park. Vi tager toget igennem haverne, som byder på antikke kapeller, søer med åkander og den gamle borg. På rundturen i parken nyder vi naturen og udsigten over Minciofloden og digerne.

Vores tur fortsætter til en lille by på Mincioflodens bred, hvor tiden har stået stille i flere århundreder. Vi oplever atmosfæren omkring vandmøllerne og floden, inden vi kører til bakkerne uden for byen i det lokale vindistrikt Custoza.

Vi indtager en velfortjent italiensk middag på en lokal agritur, hvor produkterne fra egen stald, have og kælder bliver serveret i en uophørligt inden vi kører tilbage til vores hotel.

Dag 5

Efter en oplevelsesrig rejse påbegynder vores hjemtur. Vi kører efter morgenmaden til lufthavnen i Milano, hvor flyttet letter mod Danmark.

Vigtig information om opera (se plads skema)

Operaforestillingerne i Verona foregår i den gamle romerske arena under åben himmel. Forestillingerne finder sted i den bedste sommerperiode, hvor klimaet som udgangspunkt er stabilt med lune aftener under den sorte stjernehimmel.

Operapladserne inkluderet i prisen er på de gamle stentrin, så det er en god idè at komme i god tid, da det er "først til mølle-princippet" som gælder. Men rejselederen giver naturligvis anvisninger omkring dette. Har man tilkøbt faste pladser, kan man nøjes med at ankomme 15-20 minutter inden forestillingens start.

Som udgangspunkt er påklædningen afslappet, men mange klæder sig dog festligt på, hvis de har tilkøbt billetter i de dyreste kategorier. På de gamle stentrin anbefales det at medbringe en pude, (kan lejes i arenaen). Her medbringer vi også vores picnic, men husk, at drikkevarer ikke må være i glasflasker. På de nummererede pladser, må man ikke spise medbragt mad.

Skulle det ske, at vejret ikke arter sig helt efter planen, vil en forestilling aldrig blive aflyst før det planlagte starttidspunkt. Arena di Verona har mulighed for at udskyde starten i op til 2½ time, før en evt. aflysning af forestillingen meddeles. I disse tilfælde refunderes billetprisen. I tilfælde af at en allerede påbegyndt forestilling må afbrydes pga. vejret, refunderes billetten IKKE.

Det gør sig derfor gældende, at GIBA Travel kun kompenserer for billetten i henhold til disse regler, samt hvis sygdom, strejker og andet forhindrer afvikling af en forestilling.

Posted in Flyrejser, Italien, Operarejser.