Normandiet – Jersey – UDSOLGT

Afrejse den 28. august
9 dages busrejse - pris fra kr  7.795,-

 

Normandiet - Jersey

På den franske nordkyst finder vi Normandiet og området kendetegnes ved en utrolig smuk natur med mange idylliske byer og en lang spændende historie. Historiske og kulturelt er Normandiet knyttet til Norden, og den nyere europæiske historie blev påvirket ved de allieredes invasions den 6. juni 1944.  Rejsen giver mulighed for at se og opleve nogle af Normandiets største og mest kendte seværdigheder. Vi besøger også kanaløen Jersey, den charmerende og frodige ø beliggende i St. Malo Bugten, som betegnes som Dronningen af kanaløerne.

Dag 1:

Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vores overnatningshotel i Tyskland. Indkvartering og middag.

Dag 2:

Efter morgenmaden kører vi ind i Frankrig og vi kører gennem de normanniske landsker til den tidligere fiskerby Etretat. Malere som Claude Monet og Eugene Boudin fandt stor inspiration her i farverne og de mange smukke naturmotiver. Her finder man også en utrolig smuk udsigt over de hvide klinter, som strækker sig ud i havet. Vi fortsætter og stifte bekendtskab med nogle af områdets produkter. I Normandiet ser vi talrige æbletræer, som bruges til fremstilling af Cidre, Pommeau og Calvados. Vi besøger et af destillerierne og smager på produkterne, inden turen går videre til vores hotel i Trouville sidst på eftermiddagen. Fælles middag.

Dag 3

Vi starter dagen med at stifte bekendtskab med nogle af områdets produkter og vi kører vi ad den normanniske osterute gennem Camembert og Livarot, hvor vi naturligvis skal smage på en af dem. Sidst på dagen ankommer til den normanniske by Bayeux, hvor vi besøger museet ’Tapisserie de Bayeux’ med det berømte bayeuxtapet, et 70 meter langt, håndbroderet vægtapet. Motivet er Vilhelm Erobrerens felttog mod England i 1066 og vi får hele historien, broderet med uldtråde i seks forskellige farver. Vi indkvarteres på et hotel i Bayeux, fælles middag.

Dag 4

Dagen i dag er viet til D-dag - de allieredes invasion på strandene i Normandiet i juni 1944. Vi skal se de berømte steder på invasionskysten og starter turen med at køre til havnebyen Arromanches, hvor vi gør holdt ved et udsigtspunkt før byen, hvorfra man kan overskue store dele af de berømte strande. I selve Arromanches kan man se resterne af den havn, som de allierede lod opføre for at føre forsyninger i land, og der vil være tid til at besøge det lille museum, som ligger her. Herfra går turen videre langs de kendte strande som Gold, Omaha og Utah med besøg på den amerikanske og den tyske kirkegård. Fra kanonudstillingen Point du Hoc har man en flot udsigt til invasionsstrandende. Der vil også blive en pause ved mindesmærket for de danske sømænd, der deltog i invasionen, og i St. Mere Eglise. En dag i invasionens tegn.

Dag 5

Efter morgenmaden forlader vi Bayeux og fortsætter mod St. Malo. Undervejs lægger vi vejen forbi Frankrigs største enkeltstående turistmål, Mont Saint Michel. Denne kegleformede klippeø ligger i vadehavet på grænsen mellem Normandiet og Bretagne. Her er en maksimal forskel på højvande og lavvande på over 12 meter, således at øen til tider er omgivet af vand og til andre tider forbundet med fastlandet. Øverst på øen ligger det gamle kloster viet til Sankt Mikael, og ved foden af klosteret den lille landsby med under 100 indbyggere, som i dag udelukkende lever af de tilrejsende. Tidligere var det pilgrimme og gæster til klosteret - i dag er det turister. Det hurtigt skiftende tidevand ved Mont Saint Michel er et imponerende skue, som retfærdiggør de mange besøgende på stedet. Herefter fortsætter vi videre mod hotellet i udkanten af St. Malo øst, hvor aftensmaden venter os.

Dag 6

Efter en tidlig morgenmad på hotellet kører vi til St. Malo, hvorfra vi skal sejle til Jersey. Overfarten tager ca. 1,5 time, og ved ankomsten til Jersey sætter vi uret en time tilbage. På Jersey skal vi på en spændende tur med lokal bus rundt på øen, hvor vi skal opleve nogle af øens største attraktioner. Øen er på størrelse med Samsø og byder på masser af historie. Det er også her, man finder nogle af de bedst bevarede forsvarsværker fra 2. Verdenskrig. Udover en spændende historie, har øen de smukkeste landskaber og spektakulære kyster. På turen ser vi flere af de smukke kyster og havnebyer og ikke mindst øens største turistattraktion, Corbiere Lighthouse (fyrtårnet) på den yderste sydvestspids af Jersey. Her har forrevne klipper, undersøiske skær og stærke strømme i tidens løb sendt adskillige skibe til havets bund. Inden man byggede fyrtårnet, satte man lys på køernes horn for på den måde at hjælpe søens folk lidt på rette vej. Efter rundturen på øen spiser vi fælles frokost. Herefter vil der være tid på egen hånd inden vi sejler tilbage til fastlandet.

Dag 7

Efter en stille formiddag forlader vi hotellet og kører videre til Rouen, hvor vi bl.a. får lidt tid til at se pladsen, hvor den franske heltinde Jeanne d´Arc blev brændt på bålet. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til hotellet i Rouen og efter indkvartering, fælles middag.

Dag 8

Vi forlader hotellet i Frankrig og sætter kursen nordpå. Vi stopper i den maleriske katedralbyen Amiens inden vi ankommer til vores overnatningshotellet i Tyskland.

Dag 9

Ankomst til Danmark hen under aftenen.

Posted in Busrejser, Frankrig, Kulturejser and tagged , , , .