Madrid – Spaniens royale pragtby

Afrejse den 06. november5 dages flyrejse - pris  fra kr. 5.495,-

Madrid - Spaniens royale pragtby

Madrid ligger midt i Spaniens hjerte på den spanske højslette omgivet af et tørt men frodigt landskab med olivenlunde, vinmarker og nogle af landets smukkeste og mest historisk interessante byer i tæt nærhed.

Under vores ophold smager vi på det bedste fra det spanske køkken og nyder de skønne tapas, som er obligatorisk tilbehør til enhver drink. I varmen er det særligt lækkert at læske ganen med en kølig »horchata« – en drik fremstillet af knust is og revet rod af vild artiskok.  

Under vores byrundtur i Madrid promenerer vi bl.a. på Grand Via, byens fashionable hovedstrøg, besøger Plaza Mayor, hvor folkelivet udfolder sig mangfoldigt og krydser Puerto del Sol, hvor vi hører om epoker af landets historie, som er tæt knyttet til denne plads.

Vi får mulighed for at smage på det bedste fra det spanske køkken og nyder de skønne tapas, som er obligatorisk tilbehør til enhver drink.

Dag 1

Afrejse kl. 18.35 fra Kastrup til Madrid, hvor vi lander om aftenen.

Herfra kører vi direkte til vores hotel tæt på byens centrum. Efter indkvartering bliver der serveret en let spansk Tapas.

Dag 2

Dagens udflugt begynder med en flot rundtur til fods, hvor vi ser nogle af byens spændende pladser og gader. På vores rundtur oplever vi Madrids folkeliv på byens største plads, den smukke Plaza Mayor. Vi ser den royale del af byen nær Operaen og kongeslotte, og slutter ved Plaza de España, hvor vi hygger os med en traditionel tapasfrokost på en typisk lokal restaurant.

Dag 3

Dagen er til oplevelser på egen hånd.

Der er også mulighed for at deltage i dagens udflugt, hvor vi til Toledo. Her tager vi på opdagelse i byen, som var hovedstad i kongeriget Castilien indtil 1561. Vi oplever den multi-religiøse påvirkning, som Spanien gennem mange århundreder har været udsat for og besøger byens imponerende katedral, der er bygget oven på en tidligere kirke fra 600-tallet.

Dagen slutter med et besøg i en af området vinkælder, hvor vi får en masse at vide om vindyrkning i Spanien. Vi skal naturligvis også smage på herlighederne inden turen går tilbage til Madrid.

Dag 4

Dagen er sat af til oplevelser på egen hånd i Madrid. Byen har meget at byde på, især de mange museer og kunstsamlinger i absolut verdensklasse. Bl.a. Prado-museet med verdens største og fineste samling af spansk kunst fx Goyas bedste værker, samt Reina Sofia, der byder på moderne kunst.

Efter dagens oplevelser er der mulighed for at opleve den spanske flamenco på et af Madrids bedste og mest berømte flamenco-etablissementer, hvor adskillige berømtheder fra hele verden har siddet på stolene og nydt den smukke dans før os.

Rejselederen hjælper gerne med køb af billetter.

Dag 5

Om formiddagen har vi mulighed for at opleve Madrid´s gader og tage en Spanien´s vidunderlige kaffer serveret med ”churros”. Midt på eftermiddagen forlader vi hotellet og kører til lufthavnen, hvorfra letter vi mod Kastrup.

Posted in Flyrejser, Inspiration, Kulturejser, Spanien, Storbyer and tagged , , , , .