Lyon – antik og chokolade

Afrejse den 17. september
4 dages flyrejse  - Pris fra kr. 6.995,-

 

Lyon – antik og chokolade

Målet for denne tur er til Frankrigs næststørste by, Lyon, en spændende millionby med en 2.000 år gammel historie og mange minder om byens glorværdige fortid. Fourvière-højen med det antikke romerske rester, et enestående og meget velbevaret renæssancekvarter samt la Croix Fousse, silkevævernes kvarter.

Vi tager på en af de lokale antikmarkeder, tager på rundtur i byen og besøger chokoladehuset Valrhona i nærheden af Valence

Lyon er også kendt for at være en by, hvor gastronomien, det ægte franske køkken, trives i bedst velgående. Flere af Frankrigs største kokke har hjemme her på egnen – og mange af de ’listige små steder’ sætter en ære i at leve op til byens gastronomiske ry.

Dag 1
Afgang med fly fra Billund om morgenen og med mellemlanding ankommer vi til Lyon først på eftermiddagen. Ved ankomst kører vi direkte til vores centralt beliggende hotel. Her er der tid på egen hånd inden fælles middag.

Dag 2
Vi starter dagen med at besøge et af Lyons mest berømte fødemarkeder – Paul Bocuse, som åbnede sine døre i 1859. Markedet har et internationalt ry for at kunne tilbyde den allerbedste gourmetmad og en række af de fineste kvalitetsfødevarer.

Efter frokost på egen hånd er resten af dagen til oplevelser på egen hånd. Til middag spiser vi sammen i en ”bouchon”, hvor man serverer det traditionelle franske familiekøkken i hyggelige omgivelser.

Dag 3
Vi starter dagen med at besøge det andenstørste antikmarked i Frankrig og det femte største i Europa. Her finder vi mere end 600 udstiller og der kommer mere end 500.000 besøger pr. år. Vi får tid til at se os omkring og der er meget at kigge på.

Midt på eftermiddagen mødes vi med vores lokalguide og til fods tager vi på byrundtur og ned til kvarteret Croix Rousse, hvor dygtige håndværkere opfandt de berømte Jacquard-væve, der gjorde de franske silkestoffer fra Lyon verdensberømte i sidste århundrede. Vi besøger et væveri, hvor der stadig væves stoffer til de franske modeskabere og et værksted for silketryk. Vi slutter besøget på ”vævernes hus”, hvor de gamle silkestoffer er udstillet. Om aftenen mødes vi til fælles middag.

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi sydpå til Valence, hvor vi besøger chokoladehuset Valrhona. Efter en rundvisning og smagsprøver, besøger vi en lokal nougatproducent. Her hører vi om nougatens historie og smager områdets specialitet nougat, kendt i hele Europa.
Med bagagen fuld af oplevelser, kører vi til lufthavnen i Lyon, hvorfra flyet letter sidst på eftermiddagen.

Posted in Flyrejser.