Krakow – storbycharme

Afrejse den 10. august
7 dages busrejse - pris  fra kr. 5.995,-

Krakow - storbycharme - kultur og historie

Rejsen til det fortryllende smukke Krakow, er en kulturrejse til en by med mange kulturelle perler, restauranter og et afslappet hverdagsliv.
Vi bor tæt ved centrum, og med en over 1000 år gammel historie er Krakow en sand smeltedigel af både gammel og nyere tids historie. Byen er desuden et arkitektonisk paradis med alt, hvad hjertet kan begære af smukke pladser, kirker og monumenter.

Dag 1

Der er tidlig afgang fra Danmark og med passende pauser undervejs til vores overnatningshotel i Tyskland.

Dag 2

Efter morgenmaden er der afgang og vi passerer grænsen til Polen, hvor vi ankommer til en af Polens største og ældste byer – Wroslaw. Her fornemmer vi byens charmerende atmosfære med de mange caféer. Hvis tiden tillader det, ser vi nogle af byens charmerende huse, rådhuset og Skt. Anna kirken. Efter et kort ophold fortsætter vi til Krakow, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Dag 3

Dagen bruges på at opleve vores spændende værtsby til fods, og byen er en af Europas ældste universitetsbyer fra det 14. århundrede. Her finder vi mange kunstskatte og historiske bygninger fra alle epoker og i alle stilarter. Et af højdepunkterne er den store markedsplads midt i den gamle bydel, en kæmpeplads, hvor vi finder den gamle markedshal med Mariakirken i det ene hjørne. Vi går også en tur på Wawel-højen, hvor vi ser Kongeslottet og den smukke gård, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ud over floden og byen.

Dag 4

I dag er der mulighed for en helt særlig udflugt til saltminerne i Wieliczka, og det er uden tvivl Polens meste berømte seværdighed. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Det er en rundtur på ca. 2,5 km, som tager os ned til det tredje niveau - 135 meter under jorden. Undervejs hører vi myter og fortællinger om minernes historie og oplever, hvordan de fantastiske skulpturer og kapeller er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk.

Dag 5

Efter morgenmaden kører vi ned i det sydligste Polen mod Tatra Bjergene, og dagens store oplevelse er en spektakulær sejlads på Dunajec Floden, hvor vi på store tømmerflåder sejler ned ad floden i den enestående natur. Sejlturen er en smuk naturoplevelse og ganske ufarlig, så alle kan være med. Retur til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 6

Inden vi forlader Krakow besøger vi den jødiske bydel Kazimierz, hvor denne bydel tidligere var en separat by fra Krakow med egne bymure, indtil den blev en del af byen i 1800-tallet. Bydelen har været jødisk præget siden omkring år 1500 og blev hurtigt et jødisk kulturelt centrum. De mange synagoger i bydelen vidner om denne indflydelse. Arkitekturen er også anderledes end i "det andet" Krakow.

Først på eftermiddagen er der afgang til vores overnatningshotel, hvor vi spiser fælles middag.

Dag 7

Efter morgenmaden er der afgang fra vores hotel mod Danmark og vi ankommer til vores hjemby først på aftenen.

Posted in Busrejser, Polen, Storbyer and tagged , , .