Koldinghus, ’Kongerækken’ og Keramikmuseet

Fredag den 13. november
Pris per person fra. kr. 995,-

Koldinghus og udstillingen ’Kongerækken’ og Keramikmuseet.  

Koldinghus har i samarbejde med modedesigneren Jim Lyngvild skabt en involverende, levende og anderledes udstilling, hvor fortidens konger og dronninger sættes i scene, som mennesker af kød og blod med følelser og drømme, styrker, svagheder og brister.

Ved ankomsten får vi mulighed for selv at opleve udstillingen, som tager udgangspunkt i en række portrætfotos samt rekonstruerede historiske dragter og smykker, der giver Jim Lyngvild fortidens konger og dronninger et nutidigt ansigt, der får dem til at fremstå levende for os i dag.

Vi møder også Christian 4. på en af hans utallige svireture samt vi bliver indbudt til maskebal anno 1711 på Koldinghus, hvor den 40-årige skørtejæger Frederik 4. første gang møder den purunge adelsfrøken Anna Sophie Reventlow, som han senere gifter sig med til venstre hånd, mens han stadig er gift med Dronning Louise til højre hånd.

Foruden kongerække får vi også et indblik i slottets historie med den store brand i 1808, der lagde slottet i ruiner. Slottet blev ikke genopbygget, men i 1831 blev det dog besluttet, at ruinen skulle bevares som fortidsminde.

Efter fælles frokost kører vi til Fyn, hvor vi gør holdt i Middelfart og besøger Keramikmuseet Clay. Det er et levende samtidsmuseum og Nordens eneste specielmuseum, som rummer en enestående Royal Copenhagen Samling, der fortæller historien om mere end 235 års porcelæns- og fajanceproduktion i Danmark.

Sidst på eftermiddagen forlader vi Fyn og kører mod Sjælland

Posted in Danmark, Endags-ture, Populære and tagged , , , , , , , , , , .