Julemarked i Wien

Afrejse den 03. december
4 dages flyrejse - pris fra kr. 4.295,-

Julemarked i Wien

På denne dejlige juletur skal vi opleve det smukke og fredfyldte Wien i en fortryllende blanding af gammelt og nyt. De historiske bygningsværker i centrum er et eventyrligt skue, når de lyses op i vintermørket og hylles ind i dufte af Glühwein, gran og hyggelige julestemning.

Wien har det hele.

Tag med på et rigtigt juleeventyr, hvor der også bliver mulighed for at opleve Schönbrunn-slottet og Strauss’ valsetoner.

Dag 1
Ved ankomsten til Wien starter vi rejsen med at tage vi på en byrundtur i bus, hvor vi kører forbi største og nok mest kendte julemarked foran Wiens rådhus, Christkindlmarkt. Dette julemarked har i mange år tiltrukket et begejstret publikum. Vi ser den berømte ringgade med Operaen, Burgtheater, Parlamentet og Belvedere Slottet.  Sidst på dagen ankommer vi til vores hotel, hvor der efter indkvartering bliver tid på egen hånd inden fælles middag på en af byens hyggelige restauranter.

Dag 2
Dagen er fri til at udforske Wien på egen hånd. Der bliver mulighed for at besøge nogle af besøge nogle af Wiens berømte julemarkeder. Det berømte Christkindlmarkt ved Rådhuset er det største og mest spektakulære, men et utal af hyggelige julemarkeder er spredt ud over enhver lille plads i centrum.  Vi kan anbefale en gåtur i den indre bydel omkring gågaderne ved den store Stephansdom. Her kan man nyde den afslappede stemning og se de flotte gamle bygninger. Der er mulighed for at nyde en kop kaffe på en af Wiens mange cafeer, og en dejlig afslappende oplevelse er at spadsere en tur i en af Wiens smukke parker.

Om aftenen bliver der mulighed for at komme til Wienerkoncert med Salonorkester Alt Wien i den smukke Kursalon, der ligger i hjørnet af Wiens charmerende Stadtpark. Her kan man få fornemmelse af, hvordan wienerne festede i de gode gamle dage. Orkester, sangsolister og balletdansere opfører populære værker af bl.a. Mozart og valsekongen Strauss.

OBS! Koncerten med gode pladser koster kr. 450,00 og skal bestilles ved tilmelding.

Dag 3
Intet besøg i Wien uden et besøg på den kejserlige sommerresidens, slottet Schönbrunn, og vi tager med offentlig transport til det hyggelige julemarked foran slottet. Boderne gemmer på kunsthåndværk, kulinariske delikatesser og traditionel julepynt. Her kan man købe håndlavede smykker og andet håndværk, samt prøve en af de mange østrigske specialiteter, som hjemme destilleret brændevin, brød, kager og røget skinke. Der er også mulighed for et besøg på selve slottet, hvor de habsburgske kejsere holdt hof i århundreder, og den store slotspark, der ligesom slottet er anlagt med Solkongens Versailles som forbillede. Om aftenen spiser vi fælles middag.

Dag 4
sidst på formiddagen kører vi til lufthavnen, hvorfra flyet letter mod Danmark.

Posted in Flyrejser, Julerejser, Østrig and tagged , , .