Jul på Schackenborg Slot og Ribe

Søndag den 08. december
Pris per person fra kr. 795,-

Jul på Schackenborg Slot og jul i Ribe

Schackenborgs historie strækker sig tusind år tilbage i tiden. Her regerede engang den magtfulde Ribebisp på den første borg, Møgeltønderhus, og her byggede en national krigshelt sit slot. I 11 generationer beboede hans efterkommere, den fornemme og indflydelsesrige Schack-slægt, Schackenborg, før slottet i 1978 atter vendte tilbage til det danske kongehus, hvor Prins Joachim boede på slottet fra 1993-2014. Schackenborg ejes og drives i dag af Schackenborg Fonden.

Vi besøger julemarkedet, og i slotsparken er der juletræssalg og forskellige udendørs aktiviteter. I havegangen er rejst telte med boder, og her kan bl.a. købes æbleskiver, gløgg, kaffe mm. Vi har adgang til slottet, hvor spisebordet i Den store Spisesal er dækket op med et smukt julestel, ligesom Vinterspisestuen, Den gyldne Salon og Riddersalen også er julepyntet.

På Schackenborg Slotskro, privilegeret 1687, som er nærmeste nabo til Schackenborg Slot, serveres en dejlig frokost inden vi fortsætter til Ribe, hvor julen er bygget op om ’Peters Jul’ den elskede børnebog om borgerskabets jul i 1860’erne.

Efter tid på egen hånd i julebyen Ribe, kører vi retur til Fyn i Julestemning.

Posted in Danmark, Endags-ture, Nyheder and tagged , , .