Husum – Slesvig Holsten

Afrejse den 09. oktober
5 dages busrejse - pris fra kr. 4.965,-

Husum – Slesvig-Holstens mange seværdigheder

Lige uden for Danmarks dør ligger det spændende Slesvig-Holsten, som indbyder til nøjere granskning af såvel natur som historie.

Som i mange andre grænseområder mærkes her tydeligt historiens bølgen frem og tilbage. I dag findes overalt tydelige spor efter de omtumlede forhold, egnen har oplevet som henholdsvis tysk og dansk mindretal, som holder dansk sprog og kultur i hævd, bl.a. i områdets danske skole og kirker.

På rejsen i grænselandet vil vi bo i Husum og vi skal bl.a. opleve de smukke byer Slesvig, Husum og Friederiksstadt.

Dag 1

Afrejse fra Danmark med bus og efter passende pauser undervejs, ankommer vi til Slesvig.

Ved bunden af Slien ligger byen, som afløste danernes vikingeby Hedeby. Allerede på det tidspunkt gik udviklingen inden for søfart så stærkt, at de store skibe fik problemer med at sejle helt til Hedeby. I stedet blomstrede Slesvig op, hvor til der var bedre adgang i kraft af Slien.

Vi besøger Slesvig Domkirke, som afløste kirken i Hedeby og fik fra begyndelsen stor betydning for kristendommens udbredelse mod nord. Domkirken var i årtier Sønderjylland hovedkirke med et af Danmarks ældste og vigtigste bispedømmer.

Efter besøget kører vi videre til Gottorp Slot. Den vigtigste samling, som udstilles

Her, er de mange ting, man har fundet under udgravningen af Hedeby, bl.a. Nydamsbåden, som er det ældste bevarede træskib, man har fundet.

Vi ankommer til Husum sidst på eftermiddagen, hvor vi indkvarteres og spiser middag.

Dag 2

Efter morgenmaden ser vi vores værtsby, som er Nordfrislands handelsmæssige centrum. Vi ser det gamle rådhus, de flotte husfacader på torvet og St. Maria Kirken.

Efter vores byrundtur kører vi ud langs kysten til øen Nordstrand i Vadehavet. Øen er forbundet med fastlandet via en dæmning og 28 km diger beskytter det lavtliggende land mod havets stadige angreb.

Dag 3

Dagens udflugt går til Friederiksstadt, som i 1600-tallet gav byen hollandske religiøse flygtninge asyl og selvom de fleste vendte hjem, da religionsstridigheder var ovre, har byen dog stadig et hollandsk præg over sig. De høje smalle husfacader og de mange kanaler gennem det vamle centrum vækker mindelser om hollandske byer, som Amsterdam.

Dag 4

Efter morgenmaden kører vi til Niebüll, hvorfra vi tager toget til øen Sild.

Sild er den største af de nordfrisiske øer og tillige den nordligste. Øen tilhørte indtil 1864 Ribe Stift. Den har via Hindenburgerdæmningen været landfast siden 1923. Øens små byer ligger smukt i klitlandskabet og øens største by Westerland har siden 1800-tallet været et velbesøgt sted af feriegæster. Vi spiser frokost på øen inden vi kører tilbage til Husum.

Dag 5

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod den danske grænse. I Møgeltønder besøger vi den smukke slotskirke, hvis interiør er helt specielt med bl.a. et meget smukt træloft. Vi spiser frokost undervejs inden vi for alvor begynder hjemturen.

Posted in Busrejser, Tyskland and tagged , , .