Horsens Statsfængsel og Alrø

Onsdag den 28. august
Pris per person kr. 749,-

Horsens Statsfængsel og Alrø rundt

Efter afgang fra starter vi dagen med et fængslende besøg på Horsens Statsfængsel, som åbnede for fanger i 1853. Efter 153 år som fængsel, lukkede det sine døre i 2006 og er siden blevet åben for offentligheden. Inden for murene fortælles de mange spændende historier om fængslet, fangerne og genstandene.

Vi tager på en rundvisning, hvor der fortælles om livet inden bag murene, både for de ansattes og de indsattes synsvinkel. Vi hører om historier om flugt, kirkens betydning og den sidste henrettelse.

Inden afgang besøger vi fængsles butikken, hvor man kan finde spændende inspiration om kriminallitteratur.

Ud af fængslet glæder vi os over friheden og begiver os nu af den smukke vej, over dæmningen til den lille ø Alrø, som ligger smukt i Horsens fjord.

Her spiser vi en dejlig frokost, hvor der bydes på de store lækre tarteletter med ’høns i asparges’, som efterhånden er blevet en stor attraktion på Alrø.

Om eftermiddagen tager på en rundtur på Alrø, som er 7 km lang og 4 km bred på det bredeste sted. Øen har været beboet siden stenalderen og i strandkanten i øens sydlige ende, kan man stadig være heldig at finde gamle stenalderredskaber. Det siges også at en bror til Morten Korch var i en årrække ansat som enelærer på Alrø skole. Derfor har Morten Korch boet og arbejdet her i perioder. Han lod sig inspirere af omgivelserne på Alrø. Bakkegården og Møllegården er gårde som kan genfindes i Mortens Korchs forfatterskab. Bakkegården med de fine kampestenslænger ligger omtrent 100 meter øst for kirken. Møllegården har en flot hovedbygning og ligger på hjørnet af landsbygaden og Strevelshovedvej.

Efter en dejlig dag kører vi tilbage til Fyn hvor vi ankommer først på aftenen.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , .