Holland – blomstrende forår

Afrejse den 23. april
5 dages busrejse - pris  fra kr  4.195,-

 

Blomstrende forår i Holland

Holland står i fuldt flor i det tidlige forår. Tulipaner og andre forårsblomster dækker det flade land, så det ligner et mangefarvet skakbræt – en smuk baggrund for de vindmøller, kanaler og den velbevarede arkitektur, som Holland hvert får begejstrer sine mange turister med.

Vi besøger »Europas Have« – blomsterparken Keukenhof, der med sine 32 hektar er verdens største blomsterpark. I 2018 er parkens tema ”Romantikken” på grund af den smukkeste forårspark i verden med sine mange blomster vil få en til at tænke på en romantisk forårsmode. Parken vil i denne forbindelse være en oplevelse ud over det sædvanlige med millioner af tulipaner, påskeliljer og hyacinter – et flot, farvestrålende skue.

Denne rejse står i det hele taget i det blomstrende forårsflors tegn da vi også besøger en af verdens største blomsterauktion i Aalsmeer, hvor der dagligt sælges i omegnen af én million blomster.

Dag 1

Med afgang fra Danmark ankommer vi først på aftenen til vores 4-stjernede hotel i Zwolle. Fælles middag på hotellet.

Dag 2

På en udflugt til Amsterdam oplever vi byens sjæl, når vi ser kanalerne med deres rækker af beboede husbåde,1600-tals husene med de karakteristiske sammenbyggede gavle, de smalle huse og hyggelige gader, der danner en malerisk ramme om byens myldrende og multietniske hverdag.

Der er mulighed for en kanalrundtur og har kan vi tydeligt fornemme, at byen er bygget på mere end 80 øer. Samtidig er der på egen hånd mulighed for at opleve nogle af byens utallige seværdigheder som fx Van Gogh Museum og Anne Franks Hus.

Dag 3

Denne dag står i blomsternes tegn. Først starter dagen med at besøge en af verdens største blomsterauktion, hvor der dagligt sælges ca. 1 million blomster. Herfra fortsætter vi til Hollands smukkeste blomsterpark, Keukenhof, som for nogle turister er den vigtigste grund til at besøge Holland i det tidlige forår. Her blomstrer i millionvis af forårets tidligste løgplanter fx påskeliljer, tulipaner og hyacinter så langt øjet rækker.

Dag 4

Efter morgenmaden kører vi til Alkmaar. Her er der stor travlhed ved det gamle rådhus, hvor ostemarkedet finder sted hver fredag i sommerhalvåret. Her findes ost i tonsvis og vi står klar til at se de mange oste blive læsset af og måske smage på nogle af de dejlige hollanske oste.

Herfra kører vi over dæmningen via Enkhuisen og Hoorn, til vi kommer til den charmerende by Giethoorn, der er en lille, helt speciel landsby med tilnavnet ’Lille Venedig’,

Dag 5

Efter et dejligt ophold med mange oplevelser begynder hjemturen, og vi ankommer til Danmark først på aftenen.

Posted in Busrejser, Holland, Kulturejser and tagged , , , .