Helgoland – Den røde ø

Afrejse  den 22. september

3 dages busrejse - Pris fra kr. 2.995,-

Helgoland  - den røde ø

 

På vores spændende ophold i Nordtyskland får vi mulighed for at opleve sensommeren på Tysklands eneste rigtige Ø ’Helgoland’, der ligger ca. 70 km ud for Elbens udmunding i Nordsøen. Dagene byder på naturoplevelser og selve øen Helgoland bevidner og giver et fint indblik i de omtumlede forhold, øen har oplevet, som henholdsvis engelsk, dansk og tysk område. På Helgoland er der godt 1400 fastboende og øen er bilfri, derfor har fodgængere kronede dage, og når både naturen og butikkerne kalder, er der lagt op til et par hyggelige dage på den mindste af de tyske øer.

Dag 1
Vi kører over grænsen ind i Nordtyskland, til Husum, hvor vi ankommer omkring frokost. Der bliver tid på egen hånd i Husum, til at udforske byen og til en dejlig frokost. Herefter kører vi til det imponerende Eider Sperrwerk, som er en stor sluse, ved Eiderens udmunding mod vest. På Ejdersted halvøen besøger vi byen St. Peter-Ording, som er en af de mest populære badebyer i Tyskland. Efter et kort ophold kører vi til vores hotel ved Tønningen. Fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden kører vi til Büsum, hvorfra vi skal sejle kl. 09.30. Efter 2½ times sejlads i Den tyske bugt, ankommer vi til den toldfrie ø, Helgoland, som ligger ca. 70 km fra fastlandet. Når vi nærmer os Helgoland, ser vi på lang afstand de 60 meter høje røde klipper ved Nordkysten. Kommer vi lidt nærmere, ser vi en fritstående rød klippe ude i havet, ikke langt fra kysten. Det er ’Lange Anna’.

Ved man det ikke i forvejen, bliver man måske overrasket over at finde ikke én, men to øer. Engang i tidernes morgen var de et landområde, men siden sank en del i havet, og nu er det et stræde mellem klippeøen Helgoland og sand- og klitøen, der kaldes ’Dynen’.

Hovedøen har sit byområde i to etager og her findes ikke andre biler på Helgoland end en ambulance, en brandbil og en renovationsvogn. Alle gader er beregnet til at gå i, og de er udsmykket med mange blomster og bænke. Husene er genopbygget efter englændernes bombardementer under krigen, og efterfølgende brug af øen som træningsplads for bombninger, da 2. verdenskrig var slut.

Ved ankomsten til øen, stiger vi over i små både, og sejler til øen. Efter indkvartering på hotellet, og frokost på egen hånd, bruges dagen på oplevelser på øen. Vi skal bl.a. opleve fuglefjeldet, hvor der næsten altid er mange fugle, som suler og lomvier. Fra landgangen på ’Unterland’ er der 181 trin (elevator mod betaling) til øens flade top og området ’Oberland’. Herfra er der en smuk udsigt over øerne, og her kan vi i nogle perioder se de talrige lomvier, der holder til på fuglefjeldet. Fælles middag.

Dag 3
Efter morgenmaden forlader vi vores værelser og vi sætter bagagen til opbevaring indtil vi om eftermiddagen forlader øen. Vi tager til naboøen Düne, den flade og ubeboede ø bliver anvendt som badeø, og huser også Helgolands lille flyveplads. På Düne holder områdets mange sæler, og man kan komme endog meget tæt på dem. Efter besøget på Düne, bliver der tid til frokost samt at opleve øen på egen hånd, inden båden skal bringe os tilbage til fastlandet. Vi sejler retur fra Helgoland kl. 15.45 og der serveres kaffe og kage ombord.  Forventet ankomst til Büsum kl.18.45, hvorefter vi kører til Danmark. Vi har sen ankomst til Danmark og dagene bliver udnyttet fuldt ud på denne tur.

Posted in Busrejser, Kulturejser, Populære, Tyskland and tagged , , , .