Genforeningen 100 år

Afrejse den 10. juli
3 dages busrejse - pris pr. pers. fra 2.995,-

Genforeningen 100 år 

På denne rejse vil vi opleve folkefesten med musik, taler og royalt besøg. Den 10. juli 1920 blev Sønderjylland genforenet med resten af Danmark og genforeningen blev fejret med en kæmpe folkefest. Og nu 100 år senere vil der også være forskellige fejringer af genforeningen i hele landet.

På rejsen har vi inkluderet skønne udflugter i grænselandet, spændende og barske fortællinger, hvor vi sætter fokus på den historiske udvikling i grænselandet. Og vi deltager i Folkefesten ved Dybbøl Banke

Dag 1
Efter sidste opsamling kører vi gennem Danmarks enestående natur. Det er i dag 100 årsdagen for genforeningen, og vores første stop er det sted, hvor Christian den 10. krydsede grænsen på den hvide hest. Begivenheden havde kolossal symbolsk betydning for de dansksindede sønderjyder. Vi krydser gaden til Genforeningsmuseet med mange billeder og minder fra den store, hundrede år gamle begivenhed. Herfra kører vi til Skamlingsbanken, som også kaldes Højskamling, det højeste punkt i Sønderjylland (113 meter over havet).

Selvom området principielt hørte under Hertugdømmet Slesvig, forblev det dansk efter 1864, og hører i dag ikke til Sønderjylland. Området har gennem flere hundrede år været et traditionelt dansk samlingspunkt med taler af store berømtheder som N.F.S. Grundtvig og Orla Lehmann.
Vores tur fortsætter til Christiansfeld, der blev grundlagt af den herrnhutiske brødremenighed i 1773, på invitation af den danske konge, der mente at landet havde brug for flere dygtige håndværkere og handelsfolk.  Dagen slutter ved Schackenborg Slotskro, hvor vi overnatter og spiser fælles middag.

Dag 2
Den 11. juli er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark og derfor er dagens højdepunkt i folkefestens tegn. Her er der lagt op til store arrangementer på Dybbøl Banke. Vi starter om formiddagen med optakten i Sønderborg, som i dagens anledning summer af liv og feststemning. Over middag kører vi til Dybbøl Banke, hvor festen fortsætter. Vi nyder en dejlig sommerdag i naturskønne omgivelser med taler, events og en god koncert. Dagen vil få deltagelse af kongehuset, regeringen samt officielle repræsentanter fra andre lande. Efter dagens oplevelser kører vi til retur til vores hotel og nyder aftenens middag.

Dag 3
Efter morgenmad fortsætter vi den historiske tur i Sydslesvig. Vi stopper ved Nydam mose, der ligger tæt ved Sønderborg. Mosen ligger i en tunneldal og blev internationalt kendt, da man midt i 1800-tallet udgravede Nydambåd, som i dag er udstillet på Gottorp slot i Tyskland. Med et stop i Sønderborg, fortsætter vi til Asserballe Præstegård, som ligger tæt på Augustenborg. Gården blev fredet i 1950 og vi ser mindetavlen for forfatteren Herman Bang, der blev født 1857 i præstegården og boede der indtil 1863. I hans roman Tine (1889) indgår præstegården og dens omgivelser centralt i handlingen.

Efter et kort stop og mange oplevelser kører vi hjem til vores hjembyer med korte pauser undervejs.

Posted in Busrejser, Danmark, Nyheder and tagged , , .