Gåsetårnet og Thorsvang – samlermuseum på Møn

Lørdag den 12. september
Pris per person fra kr. 895,-

Gåsetårnet og Thorsvang – samlermuseum på Møn

Turen byder på en anderledes oplevelse til Møn, når vi besøger Thorsvang – Danmarks Samlermuseum, som er en købmandsbutik, hvor der findes gamle ting og sager og sanserne kommer på overarbejde. Museet er indrettet i en tidligere mælkepulver-fabrik fra 1919, der er udstyret med en række små butikker og værksteder, som er typisk fra starten af 1919. Det er Henrik Hjortkær, som har samlet alle de mange ting, gamle æsker, pakker, poser, flasker osv. som stadig er fyldt med ægte indhold. Richs-kaffen, kirsebærvinen, vaskepulver og meget mere er de rigtige varer fra en svunden tid, som dog ikke kan købes.

Vi går rundt på egen hånd i museet, som er indrettet med 18 små butikker og der findes en købmandshandel, der fungerer som indgang og billetkontor. Der er ligeledes mulighed for en tur i bunkeren, hvor vi ser et lyd- og billedeshow fra 2. verdenskrig med musik og anekdoter fra Møn.

Efter fælles frokost kører vi til Vordingborg, hvor vi ser Gåsetårnet, som står som det eneste tilbage af den engang mægtige borg. Hele ni tårne i samme størrelse som Gåsetårnet tronede dengang op fra borgen, da den var kong Valdemar Atterdags hjem.

Kong Valdemar Atterdag modtog i 1367 krigserklæringer fra 77 tyske hansestæder. Men det tog han let på, og satte en guldgås på toppen af det nybyggede forsvarstårn som en hån mod dem. Han var nemlig ikke mere bange for dem end for 77 skræppende gæs, sagde han.

Vi hører historien og nyder eftermiddagskaffen inden vi kører retur til Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , .