Franken – Tyske fristelser – UDSOLGT

Mandag den 06. august
6 dages busrejse - pris fra kr. 5.775,-

Franken – tyske fristelser

På denne rejse besøger vi det tidligere tysk-romersk kejseområde Franken, der ligger i det vidunderlige Nordbayern - midt i et eventyrligt smukt bjerglandskab.

Området er et populært vinområde med et dejligt klima og samtidig kendt for et utal af lokale minibryggerier og en smuk og afvekslende natur med pittoreske bindingsværkslandsbyer og dramatisk kalkstensbjerge. Foruden dette smukke landskab, byder Franken også på en fantastisk historie, som vi får indblik i på vores spændende udflugter rundt i områdets byer.

Franken er et skønt vinområde med specielt kendt for de gode hvidvine på bocksheutel-flaske og det frankiske køkken kan friste enhver madelsker samt kulturkendere kan se frem til at opleve fantastiske byer og bygninger, som hører under UNESCO’s kulturarv.

Dag 1
Efter endt opsamling passeres grænsen og der køres med passende pauser undervejs til vores i Gieselwind, hvor vi indkvarteres. Efter uddeling af værelser, bliver der tid til afslapning inden fælles middag på hotellet.

Dag 2
Dagen byder på en spændende udflugt til det biskopfyrstelige centrum for vinhandel Würzburg med fæstningen Marienberg fra 1100-tallet og Rezidenzpaladset. Würtzburg ligger smukt omgivet af vinmarker ved floden Main. På vores rundtur ser vi bl.a. Alte Mainbrücke, der blev bygget i 1473, Residenz, slottet som bygherren biskop Johann Philipp kaldet slottet over alle slotte samt fæstningen Marienberg, der er højt beliggende over Main-floden. Her får vi en fantastisk udsigt ud over byen.

Efter en rundtur i den gamle bydel, bliver der mulighed for at nyde en god frokost og smage den berømte Frankenvin på en af byens hyggelige vinstuer.

Dag 3
Dagens udflugt er i vinlandet Franken, og vi kører gennem området Steigerwald og videre til vinområdet ved byen Volback, som ligger meget smukt omgivet af vinmarker. Det er en spændende by, som gennem århundrede har været centrum for vindyrkning langs floden Main. Vi skal på en sejltur på floden Main gennem den smukke Mainsløjfe med vinstokke på rad og række på skråningerne, som vi kan nyde i ro og mag.

Vi ser bindingsværk- og vinbyen Volkach samt besøger den lokale familievingård, hører om vinproduktionen og smager på de herlige Frankenvin.

Efter rundturen kører vi tilbage til hotellet – fælles middag.

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi til Tysklands ældste kongesæde og domkirkeby, Bamberg, der med sine 70.000 indbyggere både har et universitet og er sæde for Tysklands katolske ærkebispedømmer. Bambergs maleriske, middelalderlige og barokke gamle by, der har ikke mindre end 2.300 fredede bygninger, hører til på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Vi tager på rundtur i byen og ser domkirken Kaiserdom fra 1012, som står prægtig på Domberg omgivet af de tidligere biskoppers bolig opført i 1500-tallet. Her fra Domberg er der en fantastisk udsigt ned mod floden Regnitz, hvor Det gamle Rådhus blev bygget som protest mod biskoppens styre på en kunstig ø i 1300- tallet. Den gamle stenbro fører over til den verdslige bydel med bl.a. fiskerbyen Klein Venedig. Bamberg er centrum for ølbrygningen i området med sine mange bryggeriværtshuse. Her skal vi på besøg på et lokalt bryggeri. Måske er der mulighed for bl.a. at smage den legendariske” rauchbier”.

Der bliver tid på egen hånd til at udforske byen inden vi kører tilbage til hotellet. Undervejs besøger vi det lokale bryggeri, hvor brygmesteren fortæller om ølproduktionen i Bayern og hvor der bliver mulighed for at smage den lokale øl.

Dag 5
Efter morgenmaden taget vi på tur gennem ’Det frankiske Schweiz’. Som navnet siger, er det et bakkelandskab, som gennemskæres af flere større og mindre floder. Overalt i området finder vi gamle borge, hvoraf nogle stadig er i privat besiddelse. Dagens første stop er i den gamle kejserby Forchheim og her ser vi den smukke, gamle markedsplads, der er omgivet af traditionelle bindingsværker. Efter vores rundtur fortsætter vi til Pottenstein, som også domineres af sin store borg og udenfor byen ligger Frankens største drypstenshule, ’Die Teufelshöhle’, som byder på en underjordisk skønhed. Her finder vi den største af 1000 drypstensgrotter i Det Frankische Schweiz. Den indeholder nogle af de smukkeste drypstensudsmykninger i de udvaskede grotterum i tre etager forbundet med tunnellignende gange. Den samlede længde af grottesystemet er på omkring 3.000 m. En del af dette er tilgængelig for besøgende.

Inden vi forlader området for at køre tilbage til hotellet, besøger vi klippebyen ’Tuchersfeld’, hvor husene ligger klemt op af den stejle klippevæg. Ved ankomst til hotellet, er der fælles middag, hvorefter der er vinsmagning af forskellige Frankenvine.

Dag 6
En dejlig kultur- og vinrejse er slut og vi tager afsked med Franken og kører til den danske grænse – ankomst hen under aftenen Danmark

Posted in Busrejser, Tyskland and tagged , , , , .