Flodkrydstogt på Rhône-floden

Afrejse den 05. august
8 dages bus/skibsrejse - pris fra kr. 10.998,-

Flodkrydstogt på Rhône-floden

At sejle på Rhône-floden er en oplevelse hvor seværdighederne ligger som perler på en snor langs flodens breder. Vi møder vinstokke langs floden og lavendelmarkerne lyser op i de smukke lilla farver. Landsbyerne ligger på række og vi skal opleve den tidligere paveby Avignon, van Goghs elskede Arles og storbyen Lyon. Undervejs møder vi det naturskønne Ardèche og det særprægede Camargues.

Dag 1
Med tidlig afgang kører vi fra Danmark til Tyskland og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel til overnatning. Fælles spiser vi middag.

Dag 2
Efter morgenmaden fortsætter vi ned gennem Tyskland til Frankrig og ankommer til Lyon sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering tager vi en tur rundt i byen til fods og spiser fælles middag på en lokal ”bouchon”, hvor der serveres det traditionelle franske familiekøkken i hyggelige omgivelser.

Dag 3
Vi starter dagen med at besøge et af Lyons mest berømte fødemarkeder – Paul Bocuse, som åbnede sine døre i 1859. Markedet har et internationalt ry som tilbyder den allerbedste gourmetmad og en række af de fineste kvalitetsfødevarer.

Efter fælles frokost på en typisk lokal restaurant, fortsætter vores rundtur til fods i det smukke Renaissance-kvarter – enestående i Europa og som er kendt for sine ”smutveje”, les Traboules, der går gennem de gamle ejendomme.

Midt på eftermiddagen går vi ombord på vores skib, som venter på os ved kajen. Vi bydes velkommen, bliver indkvarteret i vores kahytter og nyder en velkomstdrink samt middag mens skibet sejler fra Lyon,

Dag 4
Vi nyder formiddagen om bord og sejler gennem det smukke franske landskab.

Vi ankommer til Arles hvor eftermiddagen byder på en tur til det store vådområde, La Camargue – et eventyrlandskab, hvor solen, lyset og vandet dominerer. Det er her, vi finder de berømte Camargue-heste i fuldt firspring hen over det flade marsklandskab. Vi er måske heldige at se en flok lyserøde flamingoer eller græssende tyre, der er genstand for de mange fester, egnens landsbyer afholder hver sommer.

Vi er retur igen til middagen, som bydes om bord og om aftenen tager vi på en tur til fods i byen Arles og nyder turen ’By Night ’.

Dag 5
Tidligt om morgenen sejler vi fra Arles mod pavebyen Avignon. Byen er i dag en levende kultur og kunstby, som er kendt for sit rige teaterliv. Meget af byen har rødder tilbage til romertiden og 1300-tallet, hvor paverne boede i byen. Vi starter dagen med en byrundtur til fods, hvor vi bl.a. besøger byens pavepalads – Palais des Papes, som engang var en miniudgave af Vatikanet. Hvis tiden tillader det, besøger vi stenbroen fra 1200-tallet, Pont Saints-Bénézet, der er Avignons vartegn. Selvom kun halvdelen af broen står tilbage, er der en fantastisk udsigt over floden.

Sidst på dagen sejler vi fra Avignon og videre til Viviers. Ved ankomsten har du mulighed for at gå en tur i byen og nyde aftenen. Skibet ligger til i Viviers natten over.

Dag 6
Formiddagens sejlads tager os gennem den naturskønne Rhônedal til Tain l’Hermitage, hvor vi lægger til. Her tager vi på en spændende udflugt i det bjergrige område og besøger en af de lokale vingårde. Vi besøger chokoladehuset Valrhona, hvor vi smager på den verdensberømte chokolade inden vi returnere til skibet.

Om aftenen venter der en gallamiddag om bord på vores skib, hvor personalet står parat til at give os en dejlig aften.

Dag 7
Krydstogtet nærmer sig sin afslutning, og nogle dejlige dage på Rhône-floden er omme. Vi tager afsked med skibet og begynder hjemturen. Vi kører mod Tyskland til vores overnatningshotel og spiser en sen middag på hotellet.

Dag 8
Vi ankommer til Danmark sidst på dagen.

 

 

Beskrivelse af skibet MS Camargue

Franskejede, moderne 4-stjernet flodkrydstogtskibe med plads til ca. 100 passagerer. MS Camargue er renoveret i 2015 og det er et nydeligt 2-dækker skib. Øverste dæk med restaurant, lounge, bar og A-kahytter. Hoveddæk med B-kahytter. Alle kahytter har 2 separate senge eller 1 grand lit, bad og toilet, hårtørrer, tv, og værdiboks. Trapper mellem etagerne (ingen elevator).

Forplejning om bord: Helpension med morgenbuffet, frokost og aftenmenu.

Drikkevarer inkluderet - Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00

All inclusive om bord: Vin, øl, vand, sodavand og 1 kop kaffe til frokost og aften. I baren fra kl. 11-24 også alkohol, mousserende vine og hedvin (gælder ikke specialmærker og årgangsvine).

2 kahytskategorier:

A:  Dobbeltkahyt på øverste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, dusche/toilet, hårtørrer, tv, og værdiboks.

B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med 1 stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, dusche/toilet, hårtørrer, tv og værdiboks.

Posted in Busrejser, Frankrig, Krydstogter and tagged , , , .