Flagermusen i Operaen – UDSOLGT

Tirsdag den 22. januar 2019
Pris per person kr. 1.695,-

Flagermusen i Operaen

Champagne flyder og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrags og grædes.

I Flagermusen møder vi hele systemet oppefra og ned. Hver og en lyver og flirter: de adelige, de nyrige spekulanter fra borgerskabet, deres koner, konernes elskere, deres ambitiøse tjenestepiger og statens ubestikkelige embedsmænd.

Den eneste person, som hverken lyver eller flirter, er en svært beruste fængselsbetjent. Da han gennem alkoholtågerne erfarer sandheden om de rige, har han ingen anden udvej end at drikke sig mere fuld, måske for at komme på niveau med den samling galninge, der befolker hans fængsel.

Johan Strauss skrev ”Flagermusen” i en sammenbrudstid året efter ”den sorte fredag”, den 9. maj 1873. I Wien hørtes skud. Det var selvmordenes dag. I dagene før var aktierne faldet i kurs. Nu blev de med et slag værdiløse. Krakket ramte alle samfundsgrupper. ”Flagermusen” blev født i denne mørke, pessimistiske tid. Er det ikke til at høre i musikken? Eller er det netop til at høre? Der kan også svares ”jo” på de to spørgsmål. Men det var indrømmet ikke alvoren, der kom meget frem i Aarhus, måske fordi den kræver en ægte teateriscenesættelse. Men der blev ageret, og det var tilsyneladende på de erfarne sangeres egen rutine, og det blev en blandet fest.

Inden forestillingen spiser vi en dejlig 2-retters middag og herefter begiver vi os til Operaen, hvor vi skal overveje den tre timers dejlige opera.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , .