Femern-tunnel og Gåsetårnet

Tirsdag den 07. maj
Pris pr. person kr. 795,-

Femern-tunnel og Gåsetårnet

Turen byder på en anderledes oplevelse, når vi besøger infocenteret på Lolland, hvor vi vil høre om den planlagte Femern Bælt-tunnel. Siden 2009 har Femern A/S informeret om den planlagte, nye tunnelforbindelse i infocentre i Burg på den tyske ø Fehmarn og i Rødbyhavn i Danmark. Projektet præsenteres i omfattende udstillinger, der både omhandler de tekniske aspekter og den løbende planlægning. En model af sænketunnelen tydeliggør anlægsmetoden, mens videoer giver et første indtryk af en tur gennem Femern Bælt-tunnelen og beskriver miljøundersøgelserne. Derudover er der også et område og et opgavehæfte for børn.

Turen byder også på en tur tilbage i tiden, når vi kører til Vordingborg, hvor vi ser Gåsetårnet, som står som det eneste tilbage af den engang mægtige borg. Hele ni tårne i samme størrelse som Gåsetårnet tronede dengang op fra borgen, da den var kong Valdemar Atterdags hjem.

Kong Valdemar Atterdag modtog i 1367 krigserklæringer fra 77 tyske hansestæder. Men det tog han let på, og satte en guldgås på toppen af det nybyggede forsvarstårn som en hån mod dem. Han var nemlig ikke mere bange for dem end for 77 skræppende gæs, sagde han.

Efter en dejlig dag kører vi retur til Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , , , , , , , .