Eventyrlige Portugal

Mandag den 15. oktober
8 dages flyrejse - pris fra kr. 7.895,-

Eventyrlige Portugal

På denne rejse opleves det skønne efterår ved Portugals riviera på Lissabonkysten. Vi bor i den gamle fiskerby Cascais, som er en livlig og eksklusiv forstad til Lissabon. Den gode beliggenhed giver nem adgang til Lissabons kultur- og storbyliv og med det lille lokaltog tager turen til hovedbyen kun 40 min. Vi tager den første togtur – og på en byvandring skal vi opleve Lissabons specielle atmosfære med gammeldags sporvogne, caféer og kakkelsmykkede huse. Byens store monumenter vidner om byens maritime og på vores rundtur i byen skal vi bl.a. opleve de store boulevarder og det uforanderlige området Alfama, der betragtes som Lissabons hjerte.

En tur nordpå står også på programmet og her skal vi nyde de romantiske omgivelser i byen Sintra og besøge en af byens mange caféer og nye stemningen, som H. C. Andersen gjorde under et af sine mange besøg i byen. Samtidig skal vi opleve europæiske fastlands vestligste punkt Cabo da Roca med en imponerende udsigt.

Dag 1
Afgang fra Kastrup og efter få timer, ankommer vi til Lissabon. Herfra kører vi til kystbyen Cascais, ca. 30 km fra Lissabons centrum. Vores hotel ligger midt i byen og efter indkvartering vil der blive tid lidt afslapning inden fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden starter med en tur i vores værtsby, Cascais, som har en langt større betydning end et lille fiskerleje normalt har. Efter en tur langs de eksklusive strande samt by, går vi en tur langs strandpromenaden til Estoril, der omtales om Portugals riviera.

Efter en afslappet eftermiddag, vender vi tilbage vores hotel og nyder aftenen med et glas vin på terrassen.

Dag 3
Dagens udflugt går til Lissabon og efter morgenmaden går vi til stationen i Cascais, hvorfra vi kører med toget til Lissabon Under togturen får vi udsigt ti vandet og strandene på den ene side og de lokale forstæder på den anden side. Togstrækningen åbnede i 1889 og blev som den første i Portugal elektrificeret i 1926. Vel ankommet til Lissabon, begynder vores oplevelser og vi starter med at se den middelalderlige store plads Possio samt Lissabons hjerte – det uforanderlige Alfama med sine stejle gader og trapper.

Vi skal opleve bydele Belém, som rummer mange minder fra de dage, hvor de store søfarere og opdagelsesrejsende satte ud herfra. Vi ser den smukke bygning Jéronimos klostret, som er et sandt mesterværk og fredet af UNESCO samt Lissabons vartegn - Belém tårnet, det mest besynderlige eksempel på militær byggekunst i verden.

Resten af dagen er på egen hånd inden vi tager toget tilbage til vores hotel.

Dag 4
Dagen er til oplevelser på egen hånd og rejselederen vil stå til rådighed med gode tips til dagens oplevelser.

Dag 5
Dagens udflugt går til de romantiske opgivelser i Sintra, den eventyrlige Kongeby. Vi ser paladset, som er på UNESCO kulturarv og herefter vil der være tid til at gå i de hyggelige gader og stræder med de mange blomster og farver. Der bliver tid til en plads på en af de mange caféer og nyde stemningen, som H.C. Andersen gjorde det under en af hans mange rejser rundt i Europa.

Efter frokost kører vi til det vestligste punkt, Cabo da Roca og det var her fra verden skuede mod vest, før de opdagelsesrejsende fandt ’Den nye Verden’. Her får vi den mest fantastiske udsigt over det til tider frådende Atlanterhav. Midt på eftermiddagen kører vi retur til Cascais, hvor resten af eftermiddagen er på egen hånd.

Dag 6
Efter en fredelig formiddag kører vi til eventyrbyen Obidos, som er på Unesco’s liste. Byen blev anlagt af maurerne og er bl.a. kendt for sin 13 meter høje bymur fra det 13. århundrede. Her indenfor murene føler man sig virkelig i en helt anden verden.

Efter vores besøg kører vi tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er til afslapning eller en tur langs stranden.

Dag 7
Dagen er til oplevelser på en hånd og vi slutter vores ophold med en fælles middag på en nærliggende restaurant.

Dag 8
Efter en oplevelsesrig tur kører vi fra hotellet til lufthavnen, hvorfra flyet letter sidst på eftermiddagen mod Danmark.

Posted in Flyrejser, Inspiration, Kulturejser, Portugal and tagged , , , .