Dresden – Elbens Firenze – UDSOLGT

Afrejse den 06. september
UDSOLGT

Dresden – Elbens Firenze

En rejse til Dresden, også kaldet Elbens Firenze, er en oplevelse af en by, som har rejst sig på ny. Vi skal se kunst og kulturmuseer ud over det sædvanlige, opleve den afslappede atmosfære i centrum, og på spændende udflugter op langs Elben samt til den historiske gamle by.

Dresden er i dag en by, hvor de gamle barokbygninger vidner om fornem gammel kultur. Dog blandet op med mere kuriøse end kønne indslag fra DDR-tiden. Et eksempel på dette særprægede mix kan opleves på Altmarkt, der indtil bombardementet i 1945 var en smuk barokplads. Rejsen byder ligeledes på en udflugt til porcelænsbyen Meissen, en sejltur på Elben og en vinsmagning hos en lokal vinbonde.

Dag 1
Efter opsamling sætter vi kurs mod Tyskland. Vi kører ned gennem Nordtyskland, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Dresden. Tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 2
Vi starter dagen med at se nærmere på vores værtsby. Vi besøger det historiske centrum, ser Frauenkirche, hvor vi kommer ind og ser den fantastiske kirke. Vi nyder de pragtfulde bygningsværker, som Zwinger, Brühsle Terrase samt meget mere. Herefter er frokost og eftermiddagen er på egen hånd.

Dag 3
Dagens udflugt går langs ferieruten Sächsische Weinstrasse, hvor vi finder vinavlen langs Elben, og på en tur i det nordlige bagland ses de frodige vinmarker på de mange skråninger, selv ferskner og abrikoser modnes i dette område.

Undervejs besøger vi porcelænsbyen Meissen, som har en historie, der går helt tilbage til år 928. Her finder vi Europas ældste porcelænsfabrik, som er kendt for sit smukke porcelæn med de to krydsende blå sværd som varemærke. Foruden porcelænet er Meissen også centrum for den nordligste del af vindyrkningen langs Elben, og her bliver der mulighed for at smage på vinen på de forskellige vinstuer, inden vi tager tilbage til Dresden. Fælles middag.

Dag 4
Under dagens udflugt besøger vi det flotte lystslot Pillnitz, et kinesisk inspireret slot, som blev overtaget af August den Stærke i 1694. Vi spadserer i haven, der er kunstfærdigt anlagt i barokstil, og i den store park, der både har engelsk, kinesisk og hollandsk haveanlæg. Herfra går turen med båd til Königstein. Vi gør holdt ved borgen, som kun én gang i historien har været besejret. Borgens beliggenhed gør, at den nærmest er uindtagelig, og den eneste besejring skyldtes da også ene og alene, at soldaterne på borgen blev sultet ud.

Om aftenen efter middagen tager vi på bustur langs Elben for at se de flot belyste, smukke bygninger på begge sider af floden.

 Dag 5
Vi begynder hjemturen og forlader Dresden efter morgenmaden med kurs mod Danmark.

Posted in Busrejser, Tyskland and tagged , , , .