Det fascinerende Italien

Torsdag den 07. juni
8 dages flyrejse - Pris fra. 9.195 kr.

Det fascinerende Italien
På denne rejse skal vi opleve det autentiske og eventyrlige Syditalien, som er en velbevaret hemmelighed, et område, hvor utallige kulturer har sat deres spor i form af et næsten uudtømmeligt skatkammer.
Her finder vi en fantastisk arkitektur, de charmerende hvide byer og ikke mindst de unikke ’trullihuse’ med de kegleformede tage, der pryder landskabet, som klynger af sneglehuse.

Vi har valgt at udforsker støvlehælens region, Apulien, som er et område i Syditalien, der har været præget af mange forskellige folkeslag gennem historien.
Rejsen byder ligeledes på syditalienske specialiteter, når vi besøger en olivenmølle, mejeri, nogle vingårde og ikke mindst ser fremstillingen af den kendte Capocollo-pølse samt smager den lokale specialitet ’bombette’.
Hele oplevelsen bliver krydret med nogle af de gode vine fra området, som vi får mulighed for at smage under vores ophold i det ukendte Italien.

Dag 1
Tidlig afgang med fly og efter en mellemlanding ankommer vi til hovedbyen Bari, hvorfra vores mange forskellige oplevelser i det smukke landskab begynder.
Vi starter dagen med at besøge en gammel olivengård, som ligger i området ved Palombaio og området kendetegnes ved, at her findes mange ældgamle oliventræer og Apulien er Italiens største producent af oliven og det ”flydende guld”, som ekstra jomfru olivenolie populært bliver kaldt.

Vi besøger en olivenmølle og får en indsigtsfuld rundvisning og smager på gårdens egne koldpressede jomfru olivenolier, der er af uovertruffen kvalitet. Inden vi tager afsked med området, smager vi på nogle af områdets lokale produkter. Herfra kører vi til vores hotel i udkanten af Polignano a Mare, som ligger ud til Adriaterhavet. Efter indkvartering vil der være en fælles middag.

Dag 2
Op dagens oplevelse kører vi gennem det smukke landskab til de berømte drypstenshuler i Castellana. "Le grotte di Castellana" er nogle af de største og smukkeste i Italien og er præget af imponerende stalaktitter (hængende drysten) og stalagmitter (opretstående drypsten).

Capocollo-pølsen er kendt fra området og dagens næste oplevelse bringer os til landskabet i Itria-dalen, hvor vi i besøger en lokal producent, der fremstiller den kendte Capocollo-pølse. Vi smager selvfølgelig på herlighederne inden turen fortsætter.

Dagens sidste udflugt er i den pittoreske kystby Polignano a Mare, med sin smukke beliggenhed på kanten af klipperne ved Adriaterhavet. Byen kaldes også for Adriaterhavets perle og uden overdrivelse. Havet og klipperne er i høj grad med til at skabe et dejligt miljø. Vi går en tur i det gamle kvarter og måske smager vi en af de lokale ’gelato’ eller ’granita’, som byen er kendt for.
Sidst på dagen er vi retur på hotellet. Fælles middag.

Dag 3
Formiddagen er til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Vi mødes sidst på eftermiddagen og kører til havnebyen Bari, som også er hovedby i regionen. Byen er rig på historie og et besøg er som en rejse tilbage i tiden. Bari har været gennem lidt af en omstilling og er transformeret fra en fattig havneby med et lidt broget ry, til i dag bl.a. at huse den smukke historiske gamle bydel Bari Vecchia. På vores spadseretur gennem byen skal vi naturligvis stifte bekendtskab med den smukke basilika San Nicola. Kirken stammer tilbage fra 1100-tallet og primært græsk-ortodokse og katolske pilgrimme valfarter her til og dermed spiller kirken en vigtig historisk rolle.

Byens lokale liv finder vi i de små gader, hvor kvinder stadig sidder ved små borde og laver traditionel håndlavet panzerotti, popizze og orecchiette-pasta, der nærmest har form som små øer, og som bl.a. serveres med alt godt for havet. Madkulturen spiller naturligvis en vigtig rolle i Syditalien og vi bruger aftenen, som italienerne, hvor vi går rundt i den gamle by og smage på nogle af specialiteterne og sætter os ved havnen eller langs promenaden.

Midt på aftenen kører vi tilbage til hotellet efter dagens oplevelser.

Dag 4
Vi pakker kufferten og kører til Italiens hæl, hvor vi finder barokbyen Lecce. Byen kaldes også barokkens Firenze eller Apuliens Athen pga byens fantastiske arkitektur og betydningsfuld historie. Lecce er på listen over verdesn 10 bedste destinationer at besøger og det forstår vi godt, når vi føler os hensat til baroktiden på en spændende tur gennem den gamle bydel.
Og der bliver tid til at nyde byens hyggelige centrum på egen hånd, og fx smage den forrygende lokale ”caffe leccese” med isterninger og mandelmælk.

Herefter besøger vi havnebyen Otranto, hvor vi får mulighed for at gå en tur i den hyggelige by med de smalle stræder og nyde den skønne atmosfære. Som mange andre af regionens byer, findes her mange smukke og historiske bygninger og katedralen Santa Annunziata med det smukke mosaikgulv, der kaldes Livets Træ.

Midt på eftermiddagen kører vi til vores nye hotel i Fasano, hvor vi indkvarteres. Tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 5
Efter morgenmaden kører vi til et lokalt mejeri, hvor vi skal se fremstillingen af den berømte mozzarella og burrata ost. Efter vores besøg og smagsprøver, fortætter vi til dagens næste besøg.
Ingen rejse til Italien er komplet uden et besøg på en vingård og denne rejse er ingen undtagelse. Vi besøger den lokale vingård, som byder på en rundvisning, efterfulgt at forskellige smagsprøver af deres dejlige vine, som er typiske for regionen.

Herfra fortsætter turen til Alberobello, i dalen Val d'Itra, hvor vi finder huse og stalde, der gennem historien fået deres helt eget særpræg. De tørmurede, cylinderformede huse med kegleformede tage kaldes "trulli" og skulle af strategiske årsager nemt kunne afmonteres og flyttes. Hele den gamle bydel består af ’trulli’, som er helt specielt for området. Vi besøger en rigtig trullo inden og hører om historien og hemmelighederne.
Retur til hotellet sidst på dagen - middag på egen hånd.

Dag 6
Formiddagen bruges til afslapning eller oplevelser på egen hånd.

Sidst på eftermiddagen kører vi til Ostuni, et af egnens bedste eksempler på de typiske gamle hvidkalkede byer, hvis indre nærmest ikke har ændret sig i 1000 år. Byen ligger på en bakketop otte kilometer fra kysten, og den inderste bykerne er et kringelværk af smalle gyder. Vi går rundt i byen og der bliver også tid til en kop kaffe på en af de mange barer eller caféer, der nu har erstattet tidligere tiders handelsboder og gadekøkkener, der ellers stod tæt i stræderne.

Dagen slutter med et besøg i byen Cisternino, som er berømt for sine mange slagtere. Der bliver der mulighed for at smage den lokale specialitet ’bombette’, på terrassen sammen med den lokale vin. Virkelig en lokal oplevelse!

Dag 7
Midt på eftermiddagen kører vi til Monopolis hyggelige gamle bydel, hvor vi går på opdagelse i byen. Her er masser af gode caféer, osteria og stemningsfyldte torve. Byen er også begunstiget med dejlige badevige, så der er også rig mulighed for en dukkert i Adriaterhavet såfremt man ønsker.

Om aftenen venter der os en god rustik syditaliensk middag på et masseria som frit oversat betyder herregård.

Dag 8
Efter en oplevelsesrig uge, hvor vi stiftet bekendtskab med en region i Italien, som er ukendt for mange, men uovertruffen i sin skønhed. Vi forlader hotellet tidligt om morgenen og kører til lufthavnen i Bari. Herfra flyver vi til Billund/Kastrup med mellemlanding i Frankfurt.

Posted in Flyrejser, Italien, Nyheder and tagged , , , .