Charmerende Sydengland – Få pladser

Afrejse den 01. september
8 dages busrejse - pris fra kr. 8.495,-

Charmerende Sydengland

Sydengland er for de fleste danskere et rejsemål, som er meget spændende og interessant at opleve og på denne rejse møder vi det ægte charmerende, frodige og historiske Sydengland. Et landskab præget af grønne bakker og meget smukke landskaber, akkurat så billedskønt, som i de engelske tv-serier. Undervejs besøger vi Salisbury, der huser byens berømte og imponerende katedral (bl.a. kendt fra Jordens Søjler) samt den gådefulde Stonehenge. Turen inkluderer også et besøg i Swansea og Wales største markedshal samt det eventyrlige slot Cardiff Castle

Dag 1:
Efter opsamling kører bussen ned gennem Jylland til vores overnatningshotel i Holland.

Dag 2:
Vi krydser Kanalen fra Calais til Dover, hvor vi går i land. Inden vi fortsætter rejsen ser vi de berømte hvide klipper ved Dover. På vej til vores hotel i Charles Dickens fødeby Portsmouth gør vi stop i Hastings, hvor vi ser klostret nær Battle. Det var her William Erobreren sejrede i slaget i 1066. Ankomst til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 3
Vi starter dagen med at se på den spændende by Portsmouth, som var en af Englands vigtigste flådebyer. Efter vores besøg på havnen kører vi til Bournemouth, som er kendt for at have Englands bedste klima og nogle fantastiske strande. Byen tiltrækker hvert år mere end 5,5 millioner besøgende, og med de svajende palmetræer langs kystvejene og de mange restauranter og barer emmer byen da også af feriestemning. Retur til hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 4:
Efter morgenmaden kører vi til den charmerende by Salisbury og vi starter vores besøg med en rundtur til fods, hvor vi ser byens imponerende katedral. Pilgrimme har valfartet til katedralen i over 750 år og ny er katedralen især blevet kendt via Ken Follets bog; Jordens søjler. I katedralen befinder sig et af de originale Magna Carta dokumenter sig. Dokumenterne dateres tilbage til 1215 og spiller en vigtig rolle i Englands lange proces frem mod forfatningsret.

Vi slutter eftermiddagen med at besøge Stonehenge, Englands måske mest ikoniske og magiske attraktion. Det siges at stenene - nogle hentet helt i Wales 250 km herfra - er blevet rejst for omtrent 4.000 år siden. Stenkonstruktionernes funktion har længe været diskuteret, og flere teorier har været i spil, men arkæologer har inden for de seneste år kunnet slå fast, at stenene blev anvendt ved begravelser.

Herfra kører vi til Bath, byen, der er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, blev oprindeligt grundlagt af romerne, der byggede bade ved udspringene af områdets naturlige varme kilde. Vi tjekker ind på vores hotel i Bath - fælles middag.

Dag 5
Dagens udflugt fører os til byen Winchester for at besøge The Great Hall, som er den sidste eksisterende del af Winchester Castle. Her møder vi for første gang på turen Kong Arthur, der ifølge legenderne var en mægtig hærfører. Kong Arthur standsede en invasion af blodtørstige angelsaksere mod England sidst i 400-tallet, og bliver senere omtalt som Englands første konge og den største hersker i landet.

Om eftermiddagen besøger vi vores værtsby Bath. Vi ser Pulteney Bridge, svarende til Ponte Vecchio i Firenze samt den smukke Bath Abbey. Der bliver tid på egen hånd, hvor det er mulighed for at se det 1,6 meter dybe bassin, der var en attraktion i hele det nordlige Romerrige eller en kop dejlig engelsk te.

Dag 6:
Fra morgenstunden tager vi på en spændende oplevelse gennem Wales og starter med et stop i Swansea, hvor den danske fodboldlegende Michael Laudrup har gjort det godt i sin første tid som træner for fodboldklubben Swansea City. Det er også den by i Storbritannien, der får mest regn og samtidig er den by som, som har den bedste badestrand i Wales, med fing og hvidt sand.

Byen menes at have været et handelssted for vikingerne, og at navnet måske kommer fra gammelt norsk: Sveinsey. De følgende århundrede voksede handlen på grund af den industrielle udvikling, befolkningstallet eksploderede og ligger nu omkring 240.000.

Der er ikke meget tilbage af det gamle Swansea efter tre nætters bombardementer i februar 1941, men hele byen blev genopbygget og vi finder en ny by med brede gader og åbne pladser. Inden vi forlader byen, skal vi ses Wales' største overdækkede markedshal, hvor man kan købe stort set alt – inklusive mange lokale specialiteter. Det er en oplevelse bare at gå rundt og høre og se de handlende, som i øvrigt må konkurrere med 230 butikker i centrum.

Efter frokost forsætter vi til regionens hovedstad, Cardiff. Her besøger vi det imponerende eventyrslot Cardiff Castle, der tårner sig majestætisk over byen. Slottet er bygget i byens geografiske og historiske hjerte og fortæller byens utrolige historie fra det 11. årh.

Efter dagens oplevelser, kører vi tilbage til vores hotel til en velfortjent middag.

Dag 7:
Vi forlader tidligt vores hotel og kører til Dover. Undervejs gør vi stop ved de berømte Avebury Stone Circle, en enorm stensætning i det engelske Wilshire. Cirklerne siges at kunne dateres tilbage til år 2.800 f. kr. og menes at stamme fra samme tid som Stonehenge. De er på Unesco’s Verdensarvsliste og er en af de største oldtidsminder i Europa.

Herefter fortsætter vi til Dover, hvor vi sejler over kanalen til Frankrig og tilbringer rejsen sidste nat på hotel i Holland 

Dag 8:
Vi ankommer til Danmark først på aftenen.

 

Posted in Busrejser, England, Kulturejser and tagged , .