Budapest – Donaus perle

Afrejse den 10. august
5 dages flyrejse - pris  fra kr. 5.995,-

Budapest - Donaus perle

På denne rejse skal vi opleve Budapest, en af de smukkeste byer i verden, nemlig Budapest. Byen er adskilt af Donaufloden i Buda og Pest. I Buda finder vi den gamle bydel, som absolut er et »must«, når man er i Ungarn. Kongeslottet, Matthias kirken samt forskellige museer som Nationalgalleriet finder vi netop på denne side. På Pest-siden ligger det dynamiske centrum med teatre, cafeer og smarte modebutikker.

Under vores ophold i en af Europas mest populære storbyer skal vi på byrundtur på begge sider af floden samt opleve en rigtig folkloreaften med levende sigøjnermusik og folkedans. Vi tager også en tur på den ungarske prærie, Puszta’en, hvor vi skal se de ungarske csikos (cowboys) vise deres ridekunst.

Dag 1

Ankomst til Budapest lufthavn omkring frokost. En bus venter og vi kører direkte til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Der bliver tid til afslapning, inden vi skal til en folkloreaften med levende sigøjnermusik og folkedans samt middag.

Dag 2

Vi starter dagen med at køre til Gellért-højen, hvorfra vi nyder udsigten udover Budapest. Undervejs spiser vi fælles frokost på en elegant restaurant, hvor vi vil stifte bekendtskab med det ungarske køkken.

Efter frokost fortsætter vi med næste del af vores byrundtur. Vi skal se Buda-siden med kongepaladset og Matthiaskirken inden vi besøger det ungarske vinhus i slotsområdet. Her får vi en rundvisning og smager på de fremragende ungarske vine.

Dag 3

Dagens udflugt går til Puszta’en, også kaldet for den ungarske prærie. Vi får serveret en dejlig frokost og vi oplever det imponerende hesteshow med lokale csikos, inden vi kører tilbage til Budapest.

Dag 4

Dagen er til oplevelser på egen hånd.

Sidst på eftermiddagen mødes vi for at køre ned til Donaufloden, der adskiller Buda fra Pest. Her skal vi på en flot sejltur på Donau og vi skal samtidig nyde en dejlig middag om bord.

Dag 5

Efter morgenmaden er der stadig tid på egen hånd, inden vi forlader Budapest. Vi kører til lufthavnen midt på eftermiddagen og lander i Kastrup med kufferten fuld af minder.

Posted in Flyrejser, Kulturejser, Storbyer, Ungarn and tagged , , .