Bruxelles – Europas Centrum – UDSOLGT

Afrejse den 20. august
7 dages busrejse - pris fra kr. 6.195,-

Bruxelles - Europas  centrum - 7 dages busrejse

Belgien er for mange et lidt ukendt land, som de fleste forbinder med EU-hovedkvarterer, spændende øl og lækker chokolade samt et svært forståeligt sprog.

Vi tilbyder en rejse til dette lille kongerige mellem Holland og Frankrig, som arealmæssigt er mindre end Danmark men med dobbelt så mange indbyggere. Under vores ophold bor vi i Bruxelles, som er Belgiens og EU’s hovedstad og huser en af Europas smukke pladser, Grand Place. Foruden vores værts by skal vi også besøge Brügge, som er en af Europas smukkeste byer. Hele den historiske bydel måler kun to km på hver led, så alt nås til fods. Biler er et sjældent syn, og byen er gennemskåret af pittoreske kanaler, og de smalle brostensbelagt gader indbyder til slentreture. Men Belgien er også kendt for sin chokolade og sit øl, og vi skal naturligvis både se og smage på disse herligheder.

Dag 1.

Efter endt opsamling forlader vi Danmark i vores komfortable bus, og ankommer sidst på

dagen til vores hotel i Holland, hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 2.

Efter morgenmad sætter vi kurs mod Bruxelles og ankommer sidst på eftermiddagen til vores central beliggende hotel, Bedford Hotel, hvor vi indkvarteres. Hotellet har en ideel beliggenhed i byens centrum, kun 450 meter fra Grand Place.

Der bliver tid til en lille tur omkring hotellet inden vi sætter os til bord.

Dag 3.

Formiddagen bruges til at kigge lidt på vores værtsby, hvor vi skal opleve en del af de mange historiske seværdigheder, Bruxelles har at byde på
Vi starter rundturen til fods og efter kun 450 meter når vi til Grand Place – hvor byens rådhus ligger flankeret af laugshuse. Dette er ubestridt en af verdens smukkeste pladser. Fra Grand Place fortsætter vi til Manneken Pis – som er for Bruxelles, hvad Den lille Havfrue er for København. Videre gennem de hyggelige små restaurations gader - hvor etablissementerne konkurrerer om gæsternes opmærksomhed ved fantastisk flotte udstillinger af deres friske råvarer.

Efter rundturen besøger vi en chokolatier, som vil fortælle historien og chokolade og vi skal naturligvis smage på herlighederne.

Efter frokost forsætter vi i bussen forbi bla. det smukke Justitspalads, Storhertugens Palads, Parc du Cinquantaire med den smukke triumfbue og 3 spændende museer – militær museum, Det kongelige museum for kunst og historie og endelig det store automobil museum. Middag på egen hånd.

Dag 4.

Efter morgenmaden kører vi til Antwerpen, som er verdens diamantcentrum, idet over halvdelen af alle verdens diamanter bliver slebet og solgt her. Vi besøger diamantmuseet, hvor vi måske får mulighed for at se en diamantsliber i arbejde. Herfra går turen ind til centrum, til den store og trekantede plads i byens centrum Grote Marks, en plads omkranset af huse i fineste 1500 og 1600 tals flamsk byggeri. Her ser vi også Antwerpens fine gamle rådhus med sin 76 meter lange facade, som er rigt dekoreret i både flamsk stil og i renæssance stil. Ikke langt fra pladsen finder vi Belgiens største kirke, Kathedraal, som er et besøg værd.

Efter fælles frokost på en nærliggende restaurant kører vi til Waterloo. Det var her Europas skæbne i 1815 blev beseglet, da Napoleons tropper blev slået af koalitionsstyrkerne under ledelse af den engelske general Wellington og den tyske general Blücker. Ved den senere Wienerkongres blev Napoleons kejserrige delt mellem sejrherrerne.

Middag på egen hånd.

Dag 5.

Vi starter dagen med at køre til Brügge, hvis bymidte har et middelalderligt præg med smukke gamle huse, kanaler og broer. Byen er verdensberømt for sine kniplinger, og igennem tiderne har kniplende kvinder bidraget til byens velfærd.

Den gamle del af Brügge er med sit netværk af kanaler et fantastisk eksempel på middelalderarkitektur. Byen var på den tid næsten lige så smuk og rig en by som Venedig, takker være den centrale placering i handelsruterne til England, Baltikum og Orienten.

Vi spiser frokost på det lokale Brasserie, hvorefter der bliver smagsprøver på nogle af de lokale øl.

Resten af eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd, hvor der er mulighed for en sejltur på kanalerne – smukkere kan byen ikke opleves.

På turen tilbage gøre vi stop i byen Gent, som er en af de historiske byer i Belgien, hvor fortid og nutid går hånd i hånd. Her findes mange fredede monumenter, en del af dem står på Unesco’s liste over verdensarv. Her vil blive mulighed for at se katedralen og klokketårnet, der har et klokkespil med 43 klokker. Vi er tilbage ved hotellet sidst på eftermiddagen.

Efter dagens oplevelser mødes vi til middag, hvor vi skal nyde mere af Belgiens velsmagende køkken.

Dag 6.

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og gør et kort ophold ved Atomium – et jernkrystalmolekyle forstørret 165 mill. gange – vist ved Verdensudstillingen i 1958.

Herfra går turen op gennem Holland, hvor vi undervejs gør et stop i den Hollandske by Gouda, som er kendt for osten af samme navn. Her besøger vi en osteproduktion inden vi fortsætter.

Vi ankommer til vores overnatnings hotel i Holland, hvor vi spiser middag.

Dag 7.

Vi fortsætter nordpå og når Danmark hen under aftenen.

Posted in Belgien, Busrejser, Kulturejser, Storbyer and tagged , , , , .