Bourgogne – et charmerende landskab

Søndag den 9. september
8 dages busrejse - priser fra Kr. 7.495

Bourgogne - et charmerende landskab

En rejse til den smukke Bourgogne- og Jura-egn i Østfrankrig står på programmet.

Bourgogne har en smuk og afvekslende natur, hvor skove og vinmarker indgår i en pragtfuld mosaik af grønt, smukke bygningsværker, der vidner om en rig fortid, et køkken i verdensklasse og sidst, men ikke mindst, de skønne vine. I Jura finder vi alt, hvad hjertet begærer. Der er et charmerende landskab med lave, grønne bjerge, charmerende småbyer og landsbyer. Her findes mange skønne vine, men lidet kendt uden for egen. Der produceres talrige ost, som vi vil få kendskab til under vores ophold.

Dag 1
Afrejse med bus fra Danmark og sent på dagen ankommer vi til vores hotel i Tyskland, hvor vi spiser middag.

Dag 2
Efter morgenmaden fortsætter vi mod Frankrig og ankommer sidst på eftermiddagen til byen Sens. Det er en lille hyggelig by i det nordvestlige hjørne af Bourgogne ved floden Yonne. Vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel blot få skridt fra Domkirken, en af Frankrigs ældste gotiske Katedraler.

 

Dag 3
Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur i den gamle del af Sens. Herefter kører vi ad de små landeveje til Chablis, kendt for sin tørre og lette hvidvin. Vi smager på hvidvinen, inden vi fortsætter til vores frokoststed.

Midt på eftermiddagen fortsætter vi til Pontigny for at besøge Citeaux Klosteret, oprettet i 1098 og i dag stadig cistercienserordenen højborg. Vi vil blive vist rundt i det store kloster, inden vi kører tilbage til Sens og vores hotel.

Dag 4
Vi forlader Sens og fortsætter gennem Bourgogne med et stop i Dijon, kendt for sin gode sennep. Dijon er en dejlig by at gå på opdagelse i. Det gamle kvarter omkring Hertugpaladset har bevaret sit oprindelige præg med smukke palæer bygget i lyse sandsten og gamle velrestaurerede borgerhuse i bindingsværk. Inden vi forlader Dijon, skal vi besøge sennepsmusset Amora. Den traditionelle stærke gule Dijon-sennep er vist verdenskendt og fremstilles i dag i mange forskellige smagsnuancer.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Besancon, en by med mange velbevarede og smukke gamle bygninger. Vores hotel, et tidligere kurhotel, ligger i det gamle thermalkvarter tæt ved floden og nær den gamle bydel. Efter middagen tager vi en sejltur på le Doubs.

Dag 5
Formiddagen er til fri disposition.

Først på eftermiddagen kører vi til Vercel, en typisk by i Franche-Comté. Her skal vi besøge et osteri, der stadig laver oste efter de gamle traditioner. Vi skal selvfølgelig også smage en raclette spinoisienne, d.v.s. en middag med mange forskellige oste.

Dag 6
Dagens udflugt går til saltminen Saline Royale, der blev bygget i det 17. årh. Stedet blev brugt til udvinding af salt, og saltvandet kom fra kurbyen Salin-les-Bains, ca. 23 km væk. Efter besøget kører vi til Dole, Pasteurs fødeby. Byen er beliggende langs floden og den gamle bydel er en labyrint af gyder og kanaler, trapper og broer og derfor sjov at besøge.

Først på eftermiddagen tager vi til Arbois, som er centrum for vindyrkningen i Jura-distriktet. Her vil vi få mulighed for at smage på nogle af de mest spændende vine nemlig “Vin Jaune”, og “Vin de Paille”.

Dag 7
Vi starter hjemturen og sidst på eftermiddagen når vi frem til vores hotel i Tyskland. Indkvartering og middag.

Dag 8
Efter morgenmaden tager vi det sidste stræk nordpå, og ankommer til Danmark sidst på dagen.

Posted in Busrejser, Frankrig, Kulturejser and tagged , , , .