Mercedes-fabrikken i Bremen – UDSOLGT

Afrejse den 25. september
UDSOLGT

Besøg Mercedes-fabrikken i Bremen

På denne dejlige miniferie er der mulighed for at opleve både en bilfabrik og et spændende klimahus. Mercedes er jo en af verdens bedste biler, som bliver produceret flere steder i Tyskland. Vi får også mulighed for at se ’Das Klimahaus’ i Bremerhaven, som er en forholdsvis ny attraktion og den futuriske bygning er et meget spændende sted at besøge. Turen byder også på et besøg i den hyggelige by Friedrichstadt, hvor en rundtur i byen er som at være i en anden tidsalder.

Dag 1
Efter opsamling kører vi ned gennem Jylland, over grænsen og gør stop i Friedricstadt til frokost på egen hånd. Her bliver der mulighed for at gå en tur rundt i byen, hvor mange af husene er i nederlandsk renæssancestil og minder om en typisk hollandsk by. De mange kanaler gør, at man også kalder byen den “lille Amsterdam”. Friedrichstadt blev grundlagt i 1621 af en hollænder som måtte flygte fra Holland pga sin tro og dermed skabet de en kopi af Amsterdam, komplet med arkitektur, kanaler og stemning.

Vi forlader Friedricstadt efter frokost og kører til vores hotel i Bremen. Vi indkvarteres på TRYP Hotel, og hvis tiden tillader det inden fælles middag, kigger vi nærmere på byens historiske centrum.

Dag 2
Efter morgenmaden besøger vi den nye attraktion ’Das Klimahaus’ i Bremerhaven. Den futuriske bygning er et meget spændende sted at besøge og her finder vi fire forskellige udstillingsområder, ’Rejse’, ’Elementer’, ’Perspektiver’ og ’Chancer’. På rundturen kan vi opleve, hvor forskelligt klimaet er i verden. Man går gennem otte forskellige klimazoner på sin rejse og udstillingen byder båder på en oplevelse, hvor både synet, hørelsen og kroppens fysik er undervejs.

Om eftermiddagen kommer vi bag kulisserne i en topmoderne bilfabrik, hvor forskellige modeller bliver fabrikeret. som SL-, SLK-, CLK- eller C-Klasse. Det bliver fantastisk at se, hvorledes man arbejder på en moderne fabrik, og se tilblivelse af disse stolte biler ved hjælp af en blanding af robotter og dygtige medarbejdere.

Dag 3
Inden vi forlader Bremen, tager vi på en guided rundtur i byen til fods. Vi ser bl.a. det 600 år gamle Rådhus med den fem meter høje Roland-statue. På rundturen ser vi Petri domkirken opført mellem 1042 og 1522 og er bygget af sten fra den gamle bymur. Det historiske centrum omkring Schnoor bydelen er med de krogede, snævre gader og omkring 100 gavlhuse fra 1400-1500 tallet fyldt med liv fra kunsthåndværkere, restauranter og butikker. Tidligere var byen kendt for sin import af kaffe og havde op mod hundrede kafferisterier. Mest kendt er nok Kaffee Hag, hvor det tidligere domicil i dag rummer et spændende museum.

Efter en frokost i byen på egen hånd, kører vi tilbage til Danmark.

Posted in Busrejser, Kulturejser, Tyskland and tagged , , .