Mercedes-fabrikken i Bremen

Afrejse den 11. juni
2 dages busrejse - pris pr. person fra kr. 1.695.-

Besøg Mercedes-fabrikken i Bremen

På denne dejlige miniferie er der mulighed for at opleve bilfabrikken Mercedes, som jo er en af verdens bedste biler, der bliver produceret flere steder i Tyskland. Turen byder også på et besøg i den hyggelige by Friedrichstadt, hvor en rundtur i byen er som at være i en anden tidsalder. Samtidig besøger vi et lokalt bryggeri i Bremen, smager vi herlighederne og slutter med et guidet besøg i Bremen.

Dag 1
Efter opsamling kører vi ned gennem Jylland, over grænsen og gør stop i Friedrichstadt til frokost på egen hånd. Her bliver der mulighed for at gå en tur rundt i byen, hvor mange af husene er i nederlandsk renæssancestil og minder om en typisk hollandsk by. De mange kanaler gør, at man også kalder byen den “lille Amsterdam”. Friedrichstadt blev grundlagt i 1621 af en hollænder som måtte flygte fra Holland pga sin tro og dermed skabet de en kopi af Amsterdam, komplet med arkitektur, kanaler og stemning.

Herfra kører vi til Bremen, og vi besøger Beck´s Bryggeri, hvor vi får en fortælling om øllets historie og om byggeriet. Vi smager på herlighederne inde vi kører til vores hotel TRYP Hotel. Vi spiser middag på fælles restaurant.

Dag 2
Efter morgenmaden tager vi på en guided rundtur i byen til fods. Vi ser bl.a. det 600 år gamle Rådhus med den fem meter høje Roland-statue. På rundturen ser vi Petri domkirken opført mellem 1042 og 1522 og er bygget af sten fra den gamle bymur. Det historiske centrum omkring Schnoor bydelen er med de krogede, snævre gader og omkring 100 gavlhuse fra 1400-1500 tallet fyldt med liv fra kunsthåndværkere, restauranter og butikker. Tidligere var byen kendt for sin import af kaffe og havde op mod hundrede kafferisterier. Mest kendt er nok Kaffee Hag, hvor det tidligere domicil i dag rummer et spændende museum.

Om eftermiddagen kommer vi bag kulisserne i en topmoderne bilfabrik, hvor forskellige modeller bliver fabrikeret. som SL-, SLK-, CLK- eller C-Klasse. Det bliver fantastisk at se, hvorledes man arbejder på en moderne fabrik, og se tilblivelse af disse stolte biler ved hjælp af en blanding af robotter og dygtige medarbejdere.

Sen hjemkomst til Danmark.

Posted in Busrejser, Kulturejser, Tyskland and tagged , , .